Gemeente Almere

Buitenlandse studenten in Almere

11-07-2011

jpg Afgelopen week is de eerste groep internationale studenten neergestreken in Almere voor de tweede editie van Summer School Almere. Zij hebben de eer om het zes weken durende academische programma af te trappen. Daarnaast krijgen ze volop de kans om de stad, het Almeerse studentenleven en elkaar te leren kennen. De studenten werden welkom geheten door René Peeters, wethouder Jeugd, Onderwijs en Sport, Duco Adema, directeur Windesheim Flevoland en Wil Bekkering, directeur CAH Almere.

De studenten - allen van Koreaanse afkomst - werden ontvangen op de bovenste verdieping van het nog te openen gebouw De Landdrost. Vanaf het nieuwe studiejaar neemt Windesheim Flevoland haar intrek in deze splinternieuwe onderwijsaccommodatie. De Koreaanse studenten waren zichtbaar onder de indruk van het uitzicht op het Weerwater en de bijzondere bebouwing in het Almeerse centrum. Ans van Berkum, directeur van architectuurcentrum Casla, was aanwezig om de studenten iets te vertellen over het ontstaan van Almere en de ontwikkeling van de stad.

De organiserende onderwijsinstellingen zijn blij met de komst van de internationale studenten. Duco Adema: `Windesheim Flevoland is blij dat er van buiten onze grenzen belangstelling is voor onze bijzondere polder en voor de nieuwe hogeschool." Ook CAH Almere levert graag een bijdrage aan de Summer School vanuit haar ervaring op het gebied van internationaal onderwijs. Wil Bekkering: "De CAH beschouwt de Summer School als een mooie uitdaging om aan het opbloeiende studentenleven in Almere ook een internationale component toe te voegen."

Kennismaken met Almeerse studenten

De Summer Schooldeelnemers kregen afgelopen week ook hun eerste kennismaking met het Almeerse studentenleven. Hbo-studentenvereniging Endzjin nodigde ze uit voor een avond in sociëteit `De Dromedaris' en schotelde ze een echte Hollandse maaltijd voor: andijviestamppot met worst. Daarna volgde de wekelijkse donderdagavondborrel.

Een van de Koreaanse studenten over het eten: "Ik heb nog nooit zoiets gegeten, het ziet er raar uit, maar het smaakt wel lekker. Die worst is echt gek. Ik moest er echt om lachen!"

Begin van breder internationaal onderwijsprogramma

De Summer School Almere is een belangrijk internationaal hogeronderwijsproject waar Almere trots op is. Het zet Almere niet alleen steviger op de kaart als studentenstad, het is ook het begin van een veel breder internationaal georiënteerd onderwijsprogramma. Zo gaat in het nieuwe studiejaar Business Engineering School (BES) La Salle van start met een aantal kortlopende cursussen en enkele Masterprogramma's. De onderwijsinstelling uit Barcelona is ook betrokken bij Summer School Almere.

Summer School Almere 2011 duurt nog tot 26 augustus. Kijk voor meer informatie op www.summerschoolalmere.nl.
ov-kaart actie