Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 11 juli

Noord-Holland Noord, 11-07-2011 o 15.00 uur

Man aangehouden voor diefstal en heling

Heerhugowaard, maandag 11 juli

Op woensdagmiddag 6 juli hield de politie een 47-jarige man uit Heerhugowaard aan. Hij wordt verdacht van diefstal en heling van een groot aantal goederen, zoals autos, boten en gereedschap.

De politie deed onderzoek naar de man nadat er klachten kwamen uit zijn woonomgeving over het grote aantal autos, aanhangers en andere goederen die hij rond zijn woning verzamelde.

Bij het onderzoek werden circa driehonderd verschillende goederen in beslag genomen. Deze goederen zijn mogelijk van diefstal of heling afkomstig of zijn betaald met de winst uit andere misdrijven. Het ging hierbij ondermeer om: zeven personenautos, een aantal sloepen, een speedboot en een Zodiac, verschillende buitenboordmotoren, aanhangwagens en gereedschap. Bij veel spullen bleken de framenummers te zijn verwijderd.

In het onderzoek wordt nauw samengewerkt met ondermeer de Belastingdienst, die een grote vordering op de verdachte heeft wegens een belastingschuld, en het speciale LAVAteam van het KLPD wat onderzoek doet naar diefstal van boten en buitenboordmotoren.

Naast het strafrechtelijk onderzoek stellen de gemeente en woningstichting een onderzoek in naar de woonomstandigheden van de verdachte. De 47-jarige man werd vrijdag 8 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Auto in sloot

Schagen, zondag 10 juli

Een 54-jarige automobilist uit Winkel kwam zondagavond rond 22.10 uur met zijn auto in de sloot terecht. De man reed vanuit de richting van Schagerbrug vermoedelijk met hoge snelheid en verloor de macht over het stuur. Hij kwam met zijn auto op zn kant in de sloot terecht. De man had geen zichtbaar letsel maar moest ter observatie een nacht naar het ziekenhuis. Hier werd een bloedblok van hem afgenomen.

Bezit harddrugs

Hoorn, zondag 10 juli

Een 52-jarige man uit Midwoud is zondagmiddag rond 16.50 uur aangehouden op de J.D. Pollstraat. Agenten zagen dat de man zijn auto Achter op de Vest parkeerde. Bij hem uit de auto stapte een bij de politie bekende drugsgebruiker stapte. De bestuurder ging een woning binnen, kwam daarna weer naar buiten en reed weg. De agenten reden achter de auto aan. De bestuurder stopte op de parkeerplaats op de J. D. Pollstraat. De agenten spraken de 52-jarige man aan. Hij moest zijn zakken legen en bleek tientallen bolletjes heroïne op zak te hebben. Hij werd aangehouden voor drugsbezit en is inmiddels in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld

Anna Paulowna, zondag 10 juli

Een 57-jarige man uit Anna Paulowna werd zondagavond rond 19.00 uur aangehouden in zijn woning. De politie kreeg melding van een ruzie in de woning. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn en zijn vrouw te hebben geslagen. Hij werd aangehouden voor huiselijk geweld en overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Oudkarspel, maandag 11 juli

Een 16-jarige bromfietser uit Tuitjenhorn raakte maandagochtend rond 00.15 uur gewond bij een aanrijding op de Schagerweg. Een 43-jarige automobilist uit Den Helder reed vermoedelijk door oranje en kwam in botsing met de bromfietser die van links kwam. De bromfietser kwam door de klap verderop terecht. Hij liep beenletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding voor verlaten plaats ongeval

Zwaagdijk, zondag 10 juli

Drie Poolse mannen in de leeftijd van 20 tot en met 30 jaar zijn is zondagochtend rond 07.30 uur aangehouden op de Zwaagdijk. De politie trof rond 05.25 uur zondagochtend slipsporen op deze weg aan. Even verderop bleek een auto in het water te liggen. Nadat er gedoken was naar inzittenden van het voertuig, werd het uit het water getakeld. Achterin de auto lagen twee fietsen die van diefstal afkomstig waren. De te naam gestelde van het voertuig bleek niet thuis te zijn.

Onderweg naar het politiebureau zagen agenten twee mannen op de Streekweg lopen met een ontbloot bovenlijf. Zij waren door en door nat. Zij bleken in de auto te hebben gezeten die te water was geraakt. Even later kwam ook nog een derde persoon aan lopen. De drie mannen werden aangehouden voor heling en verlaten plaats ongeval. De bestuurder, een 24-jarige Pool, kon zondagmiddag op zijn woonadres worden aangehouden voor heling en het verlaten van de plaats van ongeval.

Botsing tussen fietsers

Hoogwoud, zondag 10 juli

Op de Oosterboekelweg kwamen om 16.00 uur verschillende fietsers met elkaar in botsing. Een 66-jarige man en een 63-jarige vrouw uit Spanbroek reden in de richting van Hoogwoud, toen zij plotseling linksaf sloegen op te keren. Achterop komende wielrenners wilden het stel net inhalen en konden de man niet meer ontwijken. Een 14-jarige jongen uit Beverwijk reed de 66-jarige man aan toen deze dwars op de weg reed. Beiden vielen, waarna een 14-jarig en een 15-jarig meisje uit Alkmaar eroverheen vielen. Een 36-jarige man uit Winkel kon hen net op tijd ontwijken. De 66-jarige man uit Spanbroek is met hoofdletsel en mogelijk inwendige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De racefietsers konden na controle door het ambulancepersoneel hun weg vervolgen.

Meisje beroofd van telefoon

Alkmaar, zondag 10 juli

Tussen 22.30 en 22.50 uur werd een 17-jarige meisje uit Alkmaar in de Krebbesteeg beroofd van haar mobiele telefoon. Het meisje was samen met haar 20-jarige vriendin op weg naar huis, toen zij door een nog onbekende man werden gevolgd. In de Krebbesteeg pakte hij de telefoon van het 17-jarige meisje af en rende de Schoutenstraat in. De man heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 1.80 meter lang en ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een zwarte pet, waarschijnlijk van het merk Ed Hardy en een donkere (spijker)broek. Op de kruising van de Breedstraat en de Schoutenstraat stond een groepje mensen toen de man langs rende.

De politie wil graag in contact komen met deze mensen en met eventuele andere getuigen, of mensen die de man herkennen aan de hand van bovenstaand signalement. 0900-8844.

Aanhoudingen botendieven

Alkmaar/Akersloot, maandag 11 juli

Tussen 03.30 en 04.00 uur hield de politie na een achtervolging te water en met behulp van zoeklichten op politieautos drie verdachten van botendiefstal aan. Een 29-jarige man uit Heiloo, een 40-jarige man uit Amsterdam en een 30-jarige man uit Heerhugowaard voeren s nachts, zonder verlichting op twee boten langs het politiebureau op het Mallegatsplein in Alkmaar. Omdat zij niet reageerden op het aanspreken van de dienstdoende wachtcommandant, werd besloten de boten te controleren. Een van de boten kon worden gestopt aan de Boekelerdijk in Alkmaar. De bestuurder (40) kon geen eigendomspapieren en legitimatie tonen. Hij werd aangehouden wegens diefstal. De tweede boot voer verder in de richting van Akersloot. De boot werd aan weerszijden van het Noordhollands Kanaal gevolgd door politieautos. Via een megafoon werd de bestuurder gesommeerd de boot aan te meren. Aan dit verzoek werd niet voldaan. De politieboot kon het vaartuig uiteindelijk bij Boekel in Akersloot naar de kant brengen. Ook deze bestuurder kon geen eigendomspapieren en legitimatie tonen. In de boot werd een tas met inbrekerswerktuig aangetroffen. De inzittende (29) en de bestuurder (30) van de boot werden tevens aangehouden op verdenking van diefstal. De boten zijn in beslag genomen.

Inbraak woning

Den Helder, maandag 11 juli

In een woning aan de Wagenstraat werd maandagochtend tussen 00.30 en 08.45 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een raam aan de voorzijde van de woning te forceren. Er werd apparatuur, een portemonnee en identiteitspapieren weggenomen.

Heerhugowaard, maandag 11 juli

In een huis aan de Berkenlaan werd tussen zondag 20.00 uur en maandag 02.00 uur ingebroken. De daders kwamen vermoedelijk binnen door aan de voorzijde de deur open te hengelen. Dit is een methode waarbij met een lang voorwerp via de brievenbus het slot open wordt gemaakt. Dit kan wanneer de deur niet op het nachtslot wordt gedraaid. De hele woning werd doorzocht. Er werd veel apparatuur uit de woning weggenomen.

Waarland, zondag 10 juli

In een huis aan de Leiakker werd zondagochtend van 03.00 en 04.00 uur ingebroken. Er werd een raam geforceerd. Er werd onder andere apparatuur en geld uit de woning weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locaties iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietser gewond bij aanrijding met shovel

Wervershoof, maandag 11 juli

Een 17-jarige fietser uit Wervershoof raakte maandagochtend rond 09.00 uur gewond op de Simon Koopmanstraat. De jongen kwam uit de richting van Onderdijk. Hij passeerde een aantal geparkeerde autos. Tijdens het passeren hiervan reed een shovel de weg op. De fietser kwam tegen de lepels van de shovel terecht. De fietser liep hierbij een ernstige beenwond op. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.