KNHS

Bondscoach Harmsen maakt ponyteam EK Springen bekend 11 juli 2011
Zilver EK pony's Springen

ERMELO (KNHS) Bondscoach Sven Harmsen heeft zijn ponyteam voor het Europees Kampioenschap 2011 bekend gemaakt. Het Nederlandse ponyteam (12 16 jaar) bestaat uit Leontine Bruin (Wilp) met Scapa Sb, Amber Fijen (Nieuwstadt) met Winning Mood, Jens van Grunsven (Erp) met Indorado, Kelly Jochems (Achtmaal) met Spirit en Megan Laseur (Soest) met Ensilla. Het EK vindt plaats van 26 tot en met 31 juli in Jaszkowo (Polen).

Leontine Bruin met de negenjarige merrie Scapa Sb werd eerste in de zware tour tijdens de Roelofsen Raalte in Albergen. Zij maakte deel uit van het team in Hagen, waar ze in de grote prijs een derde plaats bemachtigde.
Amber Fijen en Winning Mood werden door Sven Harmsen opgesteld voor de landenwedstrijd in Wierden. Hier behaalde zij de derde plaats, in dit team startten ook Kelly Jochems met Spirt en Jens van Grunsven met Indorado. Fijen pakte ook de zilveren medaille tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen dit jaar.
De 15-jarige Jens van Grunsven met Indorado maakte vorig jaar al deel uit van het EK team in Bisshop Burton. Deze combinatie behaalde zowel nationaal als internationaal vele goede resultaten. Kelly Jochems en Spirit wonnen de grote prijs tijdens internationaal Wierden en namen deel aan verschillende landenwedstrijden waar zij goede resultaten behaalden.
Megan Laseur en Ensilla hebben vorig jaar ook deelgenomen aan het EK in Bisshop Burton. Deze combinatie won onder andere de eerste prijs tijdens Indoor Zwolle.

Ponyteam EK Ponys:
Leontine Bruin (Wilp) Scapa Sb
Amber Feijen (Nieuwstadt) Winning Mood
Jens van Grunsven (Erp) Indorado
Kelly Jochems (Achtmaal) Spirit
Megan Laseur (Soest) Ensilla

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.alubox.pt.