Gemeente Enschede

Twente Milieu beheert parkeergarages Enschede

Vanaf 1 juli 2011 heeft Twente Milieu haar taken uitgebreid en is verantwoordelijk voor het beheren, bewaken en schoonmaken van vier Enschedese parkeergarages. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen Parkeerbedrijf Enschede, Twente Milieu en de DCW. De DCW blijft voor dit werk medewerkers vanuit de sociale werkvoorziening inzetten en is preferred supplier. Door deze samenwerking krijgen meer DCW-ers de kans te werken in het vrije bedrijf. Twente Milieu verwerft met deze samenwerking een interessante nieuwe opdracht die past in haar ambitie tot uitbreiding van taken in het beheer van de openbare ruimte. Tevens geeft Twente Milieu hiermee invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De pool met parkeerbeheerders van de DCW is vanaf 1 juli bij Twente Milieu gedetacheerd. Het gaat in totaal om 17 medewerkers. De beheerders lezen camera's uit, staan bezoekers te woord, houden storingen bij en geven ze door, maken wachtrapporten op, bedienen de telefoon en verwijderen indien nodig ongewenste bezoekers. Twente Milieu vult deze pool van medewerkers aan met eigen medewerkers.

De DCW zoekt duurzame en intensieve samenwerkingen met bedrijven om zoveel mogelijk medewerkers vanuit beschutte arbeidsplaatsen te detacheren. Hiermee speelt de DCW in op landelijke ontwikkelingen en de nieuwe wet Werken naar Vermogen. Eerder zijn al strategische samenwerkingsverbanden ontstaan met Visschedijk, Onderhoud Enschede, Metaalbedrijf A. Leering en R.J. Safety & Security.

Over Twente Milieu
Twente Milieu wil bijdragen aan een schoon, gezond en fris Twents milieu. Zij doet dit als totaaldienstverlener op het gebied van afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte. Twente Milieu is voor gemeenten en organisaties een constructief meedenkende partner. Zij ontzorgt gemeenten en staat ze bij met gericht advies. Mensen zijn het belangrijkste kapitaal binnen Twente Milieu. Prestatie door plezier is het motto! Een prettige en veilige werkomgeving is van groot belang. Tevens is er ruime aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vakinhoudelijke scholing.

Over Parkeerbedrijf Enschede
Het Parkeerbedrijf Enschede is als onderdeel van het programma Stedelijke Ontwikkeling verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de gemeentelijke betaalde parkeervoorzieningen. Dit betreft zowel het parkeren op straat als in parkeergarages. Voor de uitvoering van diverse werkzaamheden maakt het Parkeerbedrijf gebruik van (markt)partijen en gemeentelijke afdelingen. De inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld de SW) heeft hierbij prioriteit. Met ingang van 1 juli is Twente Milieu een nieuwe contractpartner binnen het operationeel parkeerbeheer.

De vier parkeergarages H.J. van Heek, Irene, Stationsplein en Brouwerij in Roombeek tellen bij elkaar ruim 3.000 parkeerplaatsen.