Gemeente Noordenveld

peuterspeelzaalleidsters, pedagogisch medewerkers en leerkrachten

VVE certificaten voor peuterspeelzaalleidsters, pedagogisch medewerkers en leerkrachten

Gepubliceerd op: 11 juli 2011

Op donderdagavond 14 juli reikt Oeds Keizer, wethouder onderwijs, jeugd en cultuur om 19.30 uur de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) certificaten uit. Dit vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis.

55 peuterspeelzaalleidsters, pedagogisch medewerkers en leerkrachten die werkzaam zijn in de gemeente Noordenveld ontvangen het certificaat. Alle medewerkers hebben de VVE Piramide training gevolgd en deelcertificaat I gehaald. Met dit certificaat kunnen de medewerkers VVE trajecten voor kinderen uitvoeren. Komende jaren gaat op alle peuterspeelzalen - en kinderdagverblijflocaties meer thema-gericht en vanuit deze methode gewerkt worden.

Wethouder Keizer: "Dit is een prachtige methode waarbij jonge kinderen spelenderwijs de taal leren. Uiteraard blijft het speelplezier bij deze kinderen van 2 tot 4 jaar voorop staan."

Voor- en Vroegschoolse Educatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie is een verzamelnaam voor methodes en programma's die vooral gericht zijn op taalontwikkeling van het jonge kind. Door juist op jonge leeftijd al veel aandacht te besteden aan de ontwikkeling van woordenschat, taalbegrip en taalgevoel worden de kinderen beter voorbereid op de basisschool en daarmee hun kansen voor de toekomst vergroot. VVE wordt (financieel) ondersteund vanuit de gemeente Noordenveld met als doel alle kinderen met een risico op taalachterstand de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan een VVE programma.

Vanaf 1 september 2011 zijn er in de gemeente twee VVE peuterspeelzalen, `t Drempeltje in Nieuw Roden en De Hummelkoel in Norg. Kinderen gaan 4 dagdelen naar een VVE peuterspeelzaal. Om in aanmerking te komen voor plaatsing op een VVE peuterspeelzaal is een verwijzing nodig van Icare.