Politie Brabant Zuid-Oost

Politie Brabant Zuid-Oost plaatst IAT-lid terug in oude functie

Eindhoven, 11-07-2011 o Politie Brabant Zuid-Oost houdt zich aan de uitspraak van de voorzieningenrechter betreffende een eis van een medewerker van het Interregionaal Arrestatieteam (IAT) Zuid-Nederland. De betrokken medewerker wordt door het korps teruggeplaatst in zijn functie van senior rechercheur bij het IAT Zuid-Nederland.

Terugplaatsing

De medewerker heeft vandaag (maandag 11 juli) van zijn direct leidinggevende te horen gekregen dat hij zich per direct moet melden. De terugplaatsing loopt tot het einde van de functiebindingstermijn van de betrokken medewerker, te weten 1 februari 2012. In het belang van de veiligheid zijn werkbare verhoudingen van cruciaal belang. Dat zal centraal staan bij de concrete keuze van de taken waarvoor de medewerker zal worden ingezet.

Voorwaarden

Politie Brabant Zuid-Oost heeft na de uitspraak van de voorzieningenrechter op 29 april alles in het werk gesteld om tot een aanvaardbare oplossing te komen, een mogelijkheid die ook opgenomen was in de uitspraak van de rechter. In eerdere berichtgeving over deze zaak (zie persbericht 28 juni 2011) had het korps gemeld dat er overeenstemming met de betrokken medewerker was bereikt over plaatsing in een vergelijkbare functie binnen een ander korps.Die informatie was gebaseerd op mondelinge contacten over de mogelijke detachering. Bij de nadere uitwerking van deze afspraken bleken partijen toch niet definitief tot elkaar te kunnen komen. De advocaat van betrokkene heeft laten weten dat met deze detachering daarmee niet meer kon worden ingestemd. Politie Brabant Zuid-Oost heeft de dwangsom die de voorzieningenrechter in deze zaak had opgelegd, inmiddels betaald. Het gaat om een bedrag van 13.000 euro.

Onveranderd

De situatie rondom een andere medewerker van het IAT Zuid-Nederland die teruggeplaatst wilde worden, is onveranderd gebleven. Zijn functiebindingstermijn was al verlopen en Politie Brabant Zuid-Oost hoefde hem van de voorzieningenrechter dan ook niet terug te plaatsen. Hij is al enige tijd werkzaam binnen een andere functie binnen Politie Brabant Zuid-Oost. In deze zaak had de voorzieningenrechter geen dwangsom opgelegd.