en veiligheid bij hoogbouw

11 juli 2011

TNO mede gastheer International Conference on WindEngineering

TNO presenteert vorderingen onderzoek klimaat en veiligheid bij hoogbouw

Bij hoogbouw spelen windgerelateerde zaken als klimaat rondom het gebouw en veiligheid en trillingsgevoeligheid van de constructie een belangrijke rol. De constructieve veiligheid in hoogbouw dient gewaarborgd te zijn, anders kunnen als gevolg van trillingen problemen of verminderd comfort ontstaan in de slanke gebouwen. Metingen en additionele dempende voorzieningen voor meer comfort voor de gebruikers zijn in die omstandigheden noodzakelijk. TNO geeft als medeorganisator tijdens de 13th International Conference on WindEngineering, van 10 tot en met 15 juli in Amsterdam diverse lezingen en presentaties over deze onderwerpen.

Tijdens dit congres worden ruim 500 onderzoeken en toepassingen op het gebied van windtechnologie gepresenteerd. Tevens worden er sessies georganiseerd over de thema's hoogbouw, windenergie, hang- en tuibruggen en verspreiding van luchtverontreiniging in de stad, gevolgd door zowel wetenschappelijke als praktijkgerichte lezingen. TNO presenteert onder andere de resultaten van recent gestarte metingen aan het hoogbouwproject New Orleans in Rotterdam en een slimme ontwerpmethode voor het dynamische gedrag van gebouwen onder windbelasting. Ook demonstreert TNO het zelfontwikkelde 'Urban Strategy', een interactief instrument voor integrale gebiedsontwikkeling.

De International Conference on WindEngineering is bedoeld voor wetenschappers, beleidsmakers, constructeurs, bouwfysisch adviseurs en verder iedereen die te maken heeft met windeffecten, zowel gericht op constructies als wat betreft het windklimaat in de stad. Speciaal gezant van de VN Margareta Wahlström verzorgt de openingslezing. Zij geeft haar visie over rampenbestrijding bij aan wind gerelateerde rampen. De organisatie van het congres is in handen van de Stuurgroep Windtechnologie van KIVI Niria. Voorzitter van dit comité is professor Chris Geurts, werkzaam bij TNO en de TU Eindhoven. bericht 2011-38

Voor informatie over het programma van het congres en aanmelding kunt u terecht op de website www.icwe13.org
MEER INFORMATIE