Deli XL introduceert 'Natuurlijk Verantwoord'

Persbericht van Deli XL

Foodservice groothandel Deli XL introduceert Natuurlijk Verantwoord; de naam voor het verantwoord assortiment van deze leverancier. Met Natuurlijk Verantwoord heeft Deli XL het grootste en breedste verantwoorde aanbod in foodservice. Het assortiment telt maar liefst 3.000 artikelen van verschillende fabrikanten.

Gezond, duurzaam en getoetst
"Onze klanten in horeca, catering en zorg willen hun gasten lekkere, gezonde en verantwoorde gerechten voorzetten. Voor alle ingrediënten kunnen zij bij Deli XL terecht.", zo vertelt Hans-Peter Kok, Unitmanager Buying & Merchandising. "De producten in ons assortiment Natuurlijk Verantwoord zijn relatief gezonder of op een duurzamere wijze geproduceerd. We zijn daar streng op en producten worden alleen toegevoegd als zij getoetst zijn door een onafhankelijke partij zoals bijvoorbeeld Skal (biologisch), Ik Kies Bewust en Rainforest Alliance." Deli XL breidt het assortiment continue uit en streeft ernaar om in 2015 voor ieder product een verantwoord alternatief te bieden.

Gidsfunctie en ondersteuning
Deli XL wil haar klanten actief helpen bij het maken van een verantwoorde keuze. Accountmanagers van het bedrijf zijn de afgelopen tijd dan ook getraind op dit onderwerp. Suzanne Stienen, Specialist Ketenverantwoordelijkheid bij Deli XL: "Er is veel onduidelijkheid over duurzaamheidsclaims. Met Natuurlijk Verantwoord en het bijbehorende logo is Deli XL als een gids in keurmerkland. Ons verantwoord assortiment kent zes categorieën, te weten Biologisch, Ethische handel, Goede Vis, Dierenwelzijn, Gezonde keuze en Milieubewust. Iedere categorie heeft zijn eigen criteria, waarover we transparant zijn en die we online publiceren."

Volgende stap: webshop
Vanaf vandaag is de informatie over Natuurlijk Verantwoord beschikbaar op www.delixl.nl en in een brochure. Daarnaast wordt tijdens de Deli XL Foodservice Fair van 12 tot en met 14 september meer informatie gegeven over het verantwoord assortiment. De volgende stap voor Deli XL is de lancering van haar nieuwe webwinkel, begin 2012. Dit systeem wordt zo ingericht dat klanten door het vinkje van Natuurlijk Verantwoord bij een product in één oogopslag kunnen zien welk product goed is voor mens en milieu en waarom. Met die functionaliteit verwacht Deli XL haar klanten nog meer inzicht en gebruiksgemak te bieden.

Ketenclassificatie
Daarnaast werkt de groothandel aan een classificatiesysteem, waarmee zij gaat bepalen in hoeverre een leverancier duurzaam is. Suzanne Stienen: "Voordat we onze producten aan klanten leveren, hebben ze vaak al een reis gemaakt langs een aantal ketenpartijen. Wij vinden het belangrijk dat er door de hele keten heen gewerkt wordt met veel zorg voor mens, dier en milieu. Met dit classificatiesysteem kunnen we zien welke leveranciers het goed doen, maar ook waar we gezamenlijk verbetering kunnen aanbrengen. Op deze manier creëren we meer transparantie in de keten en een duurzamer assortiment voor de klant." Binnenkort gaat Deli XL het classificatiesysteem toetsen bij 200 van onze leveranciers. Uiteindelijk gebruikt de groothandel de classificatie om te zorgen dat ze in 2015 90% van onze inkoop doet bij duurzame leveranciers."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.delixl.nl



Razende Robot Reporter