Provincie Overijssel

17 kandidaten voor burgemeestersvacature Haaksbergen

11 juli 2011

Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten heeft 17 sollicitaties ontvangen voor de burgemeestersvacature in Haaksbergen. Onder de sollicitanten bevinden zich 2 vrouwen. De leeftijd van de kandidaten varieert van 36 tot 64 jaar.

Achtergrond sollicitanten

12 kandidaten hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur, 5 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 7 sollicitanten zijn lid van de VVD, 5 van het CDA, 2 van de PvdA, 1 van D66, 1 van GroenLinks en 1 van een lokale partij.

Vacature

De sollicitatietermijn liep van 16 juni tot 7 juli 2011. De burgemeestersvacature in Haaksbergen (ca. 24.500 inwoners) is medio februari van dit jaar ontstaan door het vertrek van burgemeester Loohuis naar Hoogeveen. Sindsdien neemt Pieter van Veen het burgemeestersambt waar.

Hoe verder?

Met het door de gemeenteraad van Haaksbergen vastgestelde profiel maakt Commissaris van de Koningin Bijleveld een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad voorgelegd.

De gemeenteraad streeft ernaar haar aanbeveling in het najaar vast te stellen en deze kort daarna aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te sturen.

De procedure is erop gericht dat er eind dit jaar een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Haaksbergen.