Politie Rotterdam-Rijnmond

Verdachten auto-inbraak aangehouden

Datum incident: 11-07-2011 Locatie: Rosier Faassenstraat Rotterdam - District/dienst: Rotterdam-West

Datum publicatie: 11-07-2011 13:22

ROTTERDAM - Agenten hielden zondagmiddag twee jongens aan voor een auto-inbraak die op vrijdag was gepleegd. De eigenaar van de auto had zijn iPod, die uit zijn auto was gestolen, gevonden op Markplaats waar die te koop werd aangeboden.

Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van auto-inbraak aan de Rosier Faassenstraat in Rotterdam-West. Agenten troffen de auto aan met ingeslagen ruit. De eigenaar van de auto miste zijn iPod, die hij in de auto had laten liggen. Hij deed aangifte van diefstal bij de politie.

In het weekend zag de man zijn gestolen iPod op Marktplaats staan. De iPod bleek kort na de autoinbraak op de website te zijn geplaatst. De man stapte met zijn verhaal naar de politie. Agenten maakten voor zondagmiddag een afspraak met de verkoper.

Op de afgesproken plek in de Galvanistraat kwamen twee jongens aanlopen. Eén van hen had de bewuste iPod bij zich. Agenten hielden beide jongens, Rotterdammers van 15 en 16 jaar, aan. Beide verdachten zijn overgebracht naar Bureau Marconiplein en ingesloten voor nader verhoor.