Gemeente Helmond


Nieuw schoolgebouw Jan van Brabant

Vanaf januari 2012 beschikt het Jan van Brabant over tien nieuwe lokalen in het appartementencomplex LÉtage dat grenst aan de school.

Deze uitbreiding is nodig om het groeiend aantal leerlingen op een onderwijskundig verantwoorde manier op te vangen. De nieuwe lokalen gaan een eenheid vormen met het huidige schoolgebouw.

Goede samenwerking gemeente Helmond

Lambèrt van Genugten (voorzitter college van bestuur Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant) over de uitbreiding: 'Dankzij de zeer bereidwillige medewerking van de gemeente Helmond, in het bijzonder van wethouder De Leeuw van onderwijs, en de uitstekende samenwerking met Woonpartners heeft de school deze ruimte gevonden. De nieuwe lokalen komen op de begane grond van het appartementencomplex LÉtage dat aan de achterzijde met het parkeerterrein grenst aan onze school.'

Volledige integratie schoolgebouw

L Étage ligt in de directe omgeving van de school en wordt volledig geïntegreerd in het huidige schoolgebouw. 'Leerlingen kunnen probleemloos gebruik blijven maken van de bestaande faciliteiten binnen de school. De enige ingang van zowel het huidige als het nieuwe gebouw zal aan de Molenstraat blijven. We willen natuurlijk niet dat de bewoners van het appartementencomplex overlast ondervinden van de school. De bewoners zijn positief over deze invulling en vinden het fijn dat de leegstaande ruimte onder hun appartementen een bestemming gekregen heeft'.
De locatie voor de nieuwe leslokalen in appartementencomplex L' Étage