Qurius NV

Volgende stap Qurius en Prodware

Na gezamenlijke successen in de afgelopen vijf maanden te hebben geboekt, nemen Qurius en Prodware de volgende stap op weg naar het markleiderschap in EMEA op het gebied van IT oplossingen en applicaties voor zakelijke klanten in het middensegment. Deze alliantie zal verder geleid worden door het management van de twee bedrijven. Eerder maakten de twee bedrijven op 8 februari bekend dat ze exclusieve gesprekken voeren. Het hoofddoel van deze alliantie is gezamenlijk synergie te creëren.

In deze volgende stap, zal de alliantie verder vorm krijgen door het navolgende:

* Qurius en Prodware zijn overeengekomen dat het van belang is dat het management team van Qurius voorzien wordt van een sterke, op de bedrijfstak gerichte belanghebbende die kan helpen het bedrijf te versterken. In deze context ondersteunt Parcom Capital uit Nederland, momenteel de grootste aandeelhouder in Qurius, deze strategische zet en is zij bereid dit te faciliteren door een ruil van aandelen waarbij Parcom een deel van haar belang in Qurius zal verkopen aan Prodware in ruil voor een belang in Prodware. Om dit tot stand te brengen, zal Prodware nieuwe aandelen uitgeven en deze verkopen aan Parcom, waarna Parcom een belang van 6% in Prodware zal hebben. Als gevolg van deze transactie, zal Prodware de grootste aandeelhouder in Qurius worden met een belang van 17,1% in plaats van 9% zoals voorheen. Na de transactie zal Parcom een belang van 7,2% hebben in Qurius.

* De Raad van Commissarissen van Qurius nodigt dhr. Philippe Bouaziz, voorzitter van het Bestuur van Prodware, uit om met onmiddellijke ingang adviseur te worden van de Raad van Commissarissen van Qurius en is voornemens dhr. Bouaziz bij de volgende aandeelhoudersvergadering voor te dragen voor een volwaardig lidmaatschap van de Raad van Commissarissen van Qurius.
* Dhr. Leen Zevenbergen, CEO van Qurius, zal met onmiddellijke ingang lid worden van de Strategische Commissie van de Raad van Bestuur van Prodware naast, onder anderen, dhr. Alain Conrard, CEO van Prodware. Beide groepen hebben IT producten in eigendom, en distribueren deze, welke het potentieel hebben veel grotere klantgroepen aan te spreken dan momenteel het geval is; met dat oogmerk zijn deze producten ook ontwikkeld. In tegenstelling tot de meer traditionele adviestak en systeemintegratie activiteiten, hebben deze producten weinig aanpassingen nodig. Een dergelijk IP (Intellectual Property) gericht bedrijfsmodel, wordt beschouwd als van toenemend belang voor de toekomst van de concurrentiepositie van de twee ondernemingen.

Qurius en Prodware zullen investeren in de verdere ontwikkeling van IP en de krachten bundelen om de potentiële inkomstenstroom en marges van dergelijke producten te versnellen. De twee bedrijven hebben in het bijzonder:

* Een overeenkomst getekend om elkaars IP gezamenlijk en elk afzonderlijk te distribueren of samen nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor belangrijke, veelbelovende markten. Het plan is om in de loop van dit jaar een joint venture op te richten voor de distributie van dergelijk IP door het Microsoft partner kanaal.
* Het plan een teaming overeenkomst te tekenen om lokale en internationale klanten van het complete aanbod van capaciteit en expertise te kunnen voorzien die beide ondernemingen tot hun beschikking hebben. Dit omvat alle onderdelen van beide bedrijven en niet alleen de respectievelijke near-shore activiteiten die Qurius en Prodware momenteel al delen.

Dhr. Leen Zevenbergen, CEO van Qurius, verklaart: "De belichaming van deze toezegging geeft beide ondernemingen een veel betere positie ten opzichte van zakenpartners en in het bijzonder naar het geheel van Microsoft Business Solution, dat de strategische alliantie van Prodware en Qurius duidelijk als een partner zal zien."

Dhr. Alain Conrard, CEO of Prodware, licht toe: "We zijn trots te zien dat de vermogensbeheerder en werkmaatschappij van ING, Parcom Capital, onze strategische visie bevestigt om een Europese marktleider te vormen. We werken hard met Leen en ons team om stap voor stap, en met de juiste timing, deze toonaangevende speler te vormen en zo de aandeelhouderswaarde te maximaliseren. De synergiën en de energie tussen onze onderscheiden landenorganisaties, is al hoog en brengt veel waarde voor. Met deze stap kunnen we dat versnellen."

Qurius N.V.
Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel bedienen we klanten door heel Europa, onder andere in België, Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om honderd procent duurzaam te opereren in 2014. Hiermee willen we uitgroeien tot de Europese organisatie, leidend in duurzame ICT. We werken met klanten en partners die net zo ambitieus zijn en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998. Voor meer informatie kijk op www.qurius.nl

Prodware S.A.
Opgericht in 1989, fungeert de Prodware Groep (www.prodware.fr) als een bouwer, integrator en hoster van IT oplossingen voor bedrijven. Het succes van Prodware is te danken aan de combinatie van hoogwaardige IT expertise en diepgaande kennis van de onderscheiden bedrijfssectoren en segmenten. Na meer dan 15.000 klanten verder te hebben geholpen, geldt Prodware als maatgevend in de implementatie van wereldwijde informatiesystemen. Met vestigingen in negen landen en sterke strategische allianties, begeleidt de Groep ondernemingen bij hun internationale groei. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming, voegde Prodware zich in 2009 bij de Global Pact van de Verenigde Naties.

Contact
Qurius N.V., Geerd Schlangen, Chief Brand Officer, g.schlangen@qurius.com; kantoor: 0418 68 35 00, mobiel. 06 51 69 99 02