Dura Vermeer

Haaften - 11 juli 2011

Tiloplossing voor zwaar bouwmaterieel

Dalmec B.V., specialist in balancersystemen, heeft voor Dura Vermeer een zeer arbeidsvriendelijke balancer ontwikkeld voor het zware tilwerk. Deze oplossing verlicht het personeel tijdens de dagelijks inspectie, reparatie en belading van bouwmateriaal, zoals schoren en schroefstempels.

De oplossing is een Dalmec Partner balancer die voorzien is van een speciale klem. De klem maakt het mogelijk om zowel schoren, stempels als steigerplanken en baddinghout te tillen. Deze producten worden door de balancer aan de buitenzijde opgetild, waarna ze handmatig in alle richtingen verplaatsbaar zijn. Het schoonmaken, inspecteren en uitvoeren van kleine reparaties gebeurt met het product in de balancer. Speciale remmen zorgen ervoor dat de balancer niet weg draait tijdens de werkzaamheden.

Een flexibel oplossing zonder fysieke belasting Inmiddels is de balancer met succes in gebruik genomen. De fysieke belasting van het personeel is aanmerkelijk afgenomen, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid. Bovendien is de balancer flexibel inzetbaar. De installatie staat namelijk los op de grond en is eenvoudig met de heftruck verplaatsbaar.

Kijk voor meer informatie over Dalmex op www.dalmec.nl.
---