Persbericht
Gereglementeerde informatie

FAGRON VERWERFT MARKTLEIDERSCHAP IN GROOTSTE BEREIDINGSMARKT TER WERELD DOOR DE OVERNAME VAN HET BRAZILIAANSE PHARMA NOSTRA MANAGEMENT VERHOOGT VERWACHTINGEN VOOR 2011

Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)1, 11 juli 2011 (7:30 uur) ­ Arseus maakt vandaag bekend dat zij een principeovereenkomst heeft getekend voor de acquisitie van het Braziliaanse Pharma Nostra, een toonaangevende leverancier van farmaceutische grondstoffen voor eigen bereidingen aan apotheken in Brazilië. Pharma Nostra is marktleider in Brazilië met een omzet van circa 45 miljoen in 2010. De EBITDA-marge van Pharma Nostra bedraagt circa 15%. De overnamesom voor Pharma Nostra bedraagt circa 51 miljoen. Bij afronding van de transactie zal ongeveer 60% van de overnamesom worden betaald. Deze betaling is opgebouwd uit een bedrag van 28 miljoen in contanten en bestaat verder voor 4 miljoen uit eigen aandelen. Hierdoor zal het aantal eigen aandelen van Arseus dalen tot onder de kennisgevingdrempel van 3%. De betaling van de resterende 19 miljoen zal over een periode van drie tot vijf jaar worden gespreid. Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "Wij zijn verheugd om, naast het Braziliaanse DEG, ook Pharma Nostra in de Fagron Groep te verwelkomen. Beide overnames spelen een essentiële rol in de strategie van Fagron om haar wereldwijde marktleiderschap in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen verder uit te bouwen. De overname van Pharma Nostra stelt ons in staat om duidelijke voordelen te behalen, niet alleen op het gebied van inkoop, analyse en productie, maar ook op het gebied van productassortiment en sales en marketing. Vanwege het uitstekende trackrecord en de kwaliteit van de organisatie van zowel Pharma Nostra als van Fagron, verwachten wij, net zoals bij DEG, een snelle en soepele integratie."

1

Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV.

1/3

Antonio Bolognani, CEO van Pharma Nostra: "Ik kijk er naar uit om de krachten te bundelen met de Fagron Groep. Het netwerk van Fagron in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië, en vanaf 1 september ook in Argentinië, biedt ruime mogelijkheden om succesvolle producten internationaal uit te rollen. Onze klanten zullen profiteren van een uitstekend product- en dienstenaanbod en voor onze medewerkers zijn er aantrekkelijke mogelijkheden voor verdere ontwikkeling in een internationale omgeving. Ik zie ernaar uit om ook na de overname met volle kracht mee te werken aan de verdere groei van zowel Pharma Nostra als van de Fagron Groep."

Over Pharma Nostra
Pharma Nostra (www.pharmanostra.com.br) is in 2000 opgericht. In 2010 behaalde Pharma Nostra met 300 medewerkers een omzet van circa 45 miljoen. Circa 75% van de omzet is afkomstig van de verkoop van farmaceutische grondstoffen aan bereidingsapotheken. Industriële verkopen dragen voor circa 25% bij aan de omzet. Pharma Nostra heeft vestigingen in Rio de Janeiro, Anápolis en Campinas (nabij São Paulo). De door de ANVISA (Agência Nacional de Vigilância Sanitária) goedgekeurde GMP-productiefaciliteiten zijn gevestigd in Anápolis.

Over de Braziliaanse markt
Ondanks de wereldwijde economische crisis is de markt voor magistrale bereidingen in Brazilië de afgelopen jaren sterk gegroeid; een ontwikkeling die zich naar verwachting de komende jaren zal voortzetten. In Brazilië heeft de patiënt veel keuzevrijheid waardoor deze sneller geneigd is om te kiezen voor een tailor-made magistrale bereiding welke vrijwel altijd minder bijwerkingen heeft en daardoor een waardevol alternatief is. Mede hierdoor is Brazilië met afstand de grootste markt voor magistrale bereidingen ter wereld. In Brazilië zijn er naast 25.000 gewone apotheken ook circa 7.000 bereidingsapotheken. Deze Farmácia de Manipulação zijn gespecialiseerd in het bereiden van tailor-made medicatie voor patiënten. De bereidingsapotheken bieden een uniek concept waarbij het directe contact tussen de apotheker en de voorschrijver over de mogelijkheden van en ontwikkelingen in tailor-made medicatie een belangrijke rol spelen. De bereidingsapotheken in Brazilië hebben een zeer hoog kennis- en kwaliteitsniveau.

Buy-and-build strategie
Fagron zal haar marktleiderschap in de snelgroeiende markt voor magistrale bereidingen verder versterken via een actieve buy-and-build strategie, het opstarten van greenfields en een robuuste organische groei. De nadruk ligt op acquisities in de bestaande markten, en in Scandinavië en Centraal en Oost-Europa.

Overige informatie
Arseus werd tijdens de acquisitie van Pharma Nostra bijgestaan door Allen & Overy, Brasil Pereira Neto Galdino Macedo Advogados (BPGM) en Deloitte. Pharma Nostra werd bijgestaan door Ulhôa Canto, Rezende e Guerra Advogados.

2/3

Vooruitzichten2
Naar de huidige inzichten en uitgaande van de bestaande portfolio van Arseus, verwacht het management voor 2011 een omzetgroei tussen 14% en 18%, een organische omzetgroei tussen 3% en 6% en een rentabiliteit die naar verwachting sneller zal groeien dan de omzet.

Conference call
Ger van Jeveren (CEO) en Jan Peeters (CFO) zullen de acquisitie van Pharma Nostra vandaag nader toelichten in een conference call. De conference call start om 09:30 uur. Vanaf 15 minuten voor aanvang kunt u inbellen op +31 10 713 72 95 (Nederland) of +32 24 04 03 34 (België). Vanaf 10:30 uur is de conference call terug te luisteren op telefoonnummer +31 20 713 34 87 met toegangscode 371006#. Vanaf dinsdag 12 juli is de conference call te beluisteren of te downloaden op de corporate website van Arseus (www.arseus.com).