Ingezonden persbericht


WILD ROMANCE featuring de Bombita's en saxofonist Boris van der Lek Herman Brood 5/11/1946 - 11/07/2001 ¹

Melkweg * maandag 11 juli 2011 * 20.00 uur * ¤ 17,50 + l,50 + lidm.

Op 11 juli 2011 is het 10 jaar geleden dat Herman Brood het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde. In de juliweek dat zijn band de Wild Romance terugblikt op het fenomeen vindt de afsluiting plaats op maandagavond 11 juli in de Melkweg te Amsterdam. Wild Romance was de vaste begeleidingsband van Herman Brood, de lievelingsjunk, kunstenaar, entertainer en icoon voor menig podiumbezoeker in de jaren '70, '80 en '90. De voorverkoop voor dit concert is reeds gestart.

In zijn hoogtijdagen bereikte Brood de U.S. Billboards met de hits "Saturday Night" en "Never Be Clever". In ons kikkerlandje is Brood een legende en immer populair. Dat Brood anno 2011 nog steeds niet dood is, blijkt wel aangezien zijn Wild Romance het nog steeds voor de wind gaat. Iets wat Brood alleen maar goed gedaan zal hebben. Herman Brood was een man van de publiciteit en statements, kunst en rock&roll.

Dat Brood niet meer meedoet met Wild Romance moge duidelijk zijn; de line up bestaat tegenwoordig uit Dany Lademacher, Ruud Englebert, J.W. van Holland en Ramon Rambeaux met frontman Stick, die een Brood in de dop lijkt, maar een persoonlijkheid op zich is. Voor deze speciale gelegenheid wordt de band aangevuld met de Bombita's (de bekende achtergrondzangeressen van Herman Brood & The Wild Romance) en saxofonist Boris van der Lek.

Opmerkelijk is dat The Wild Romance als enige band uit de Nederlandse rock&rollgeschiedenis voor de derde keer in het legendarische WDR-muziekprogramma Rockpalast zal optreden, waarbij de opnamen op 19 oktober in Bonn zullen plaatsvinden. Verder zal The Wild Romance dit jaar het podium delen met o.a. Kane, Anouk, Kim Wilde, Waylon en Jan Akkerman. Met een oktobertour in Duitsland van Berlijn tot München is tien jaar na het overlijden van Brood zijn legendarische Wild Romance nog steeds ongekend 'alive & kickin'.


---



Ingezonden persbericht