Politie Twente

13-jarige wielrenner aangereden, politie zoekt getuigen Hengelo
Een 13-jarige jongen uit Hengelo werd woensdag 6 juli aangereden door een nog onbekend gebleven automobilist. De politie wil graag in contact komen met de automobilist en zoekt getuigen.

Woensdagmiddag 6 juli omstreeks 13.45 uur fietste een 13-jarige jongen met zijn wielrenfiets via de parallelweg van de Deldenerstraat richting Delden. Op de parallelweg reed een donkerblauwe Peugeot midden op de weg. Deze Peugeot raakte de jonge wielrenner en ging er vandoor. De 13-jarige kwam ten val en raakte gewond. De jongen moest zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis.

De politie wil graag in contact komen met de automobilist. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011064998)

Fietsster gewond bij aanrijding Holten
Een 67-jarige vrouw uit Holten raakte zaterdag 9 juli gewond na een val van haar fiets. De toedracht van de val is nog onduidelijk. Daarom zoekt de politie nog getuigen

.
De vrouw fietste omstreeks 16.00 uur over het Langepad in Holten. De vrouw had een zeer lange tijd niet meer gefietst en slingerde hierdoor. Uit tegenover gestelde richting kwam een auto met paardentrailer. Mogelijk door de wind van de voorbijrijdende auto met trailer, of mogelijk dat de trailer toch de vrouw geraakt heeft, kwam de 67-jarige ten val. Hierbij raakte zij gewond.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Holten 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011065169)

Voetgangster gewond bij aanrijding Nijverdal
Een 56-jarige vrouw uit Zwolle raakte zaterdag 9 juli gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Zaterdagmiddag 9 juli omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Grotestraat in Nijverdal. Een 51-jarige automobilist uit Haarle (gem. Hellendoorn) reed over de Grotestraat in Nijverdal. Op een zebrapad zag hij een 56-jarige voetgangster uit Zwolle over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 56-jarige vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011065061)

Twee personen aangehouden voor betalen met vals geld Enschede
Een 19-jarige vrouw en een 23-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden maandag 11 juli aangehouden, omdat zij in een horecagelegenheid op de Oude Markt met vals geld wilden betalen. Het tweetal moest omstreeks 01.45 uur een drankrekening betalen. Daarbij betaalde de vrouw met vals geld. Toen de medewerker dit bemerkte wilde de man vervolgens de rekening betalen. Het bleek ook om vals geld te gaan. De politie werd ingeschakeld. Beide personen werden aangehouden voor het betalen met vals geld en zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2011065487)

Kleine hennepplantage ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd op zondag 10 juli een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Ypkemeulestraat in Enschede aangetroffen.

Op zondagmorgen 08.00 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Ypkemeulestraat in Enschede. In een woning werden 13 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de officier van Justitie werden de planten ter vernietiging in beslag genomen. Tegen de bewoner, een 47-jarige man, zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011065334)

Huisverbod uitgereikt

Haaksbergen

Een 54-jarige man uit Haaksbergen heeft zondag 10 juli een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011065187)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Insluiper actief
Enschede
Op zondag 10 juli in de loop van de middag is een insluiper actief geweest aan de Schorpioenstraat.

In een seniorencomplex werden meerdere bewoners de dupe van een insluiper. De insluiper maakte geld en sieraden buit. Een benadeelde kon het volgende signalement van de insluiper geven. De man, ongeveer 20-jaar oud, had een smal ingevallen gezicht, was ongeveer 1.65 meter lang, en had donkerblond tot donker haar tot op de schouders.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011065460)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Op zondag 10 juli omstreeks 17.00 uur werd in een winkel aan de Burgermeester van Veenlaan een winkeldief betrapt.

Toen de dief, een 47-jarige man uit Enschede, de winkel wilde verlaten werd hij door winkelpersoneel aangehouden. De man had meerdere goederen afkomstig uit de winkel in zijn tas. Deze goederen had hij niet afgerekend. De man bleek een veelpleger te zijn. Hij werd ingesloten in het arrestantencomplex te Borne. (2011065400)

Man beroofd
Glanerbrug
Op zondag 10 juli tussen 01.00 en 02.00 uur vond een beroving plaats op de parkeerplaats aan de Gronausestraat ter hoogte van een supermarkt.

Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Enschede, had zijn auto aldaar geparkeerd toen plotseling twee auto's naast hem gingen staan. Hieruit kwamen zes á zeven jongens die hem sommeerden alles af te geven. De man werd vervolgens geslagen en beroofd van zijn geld en horloge.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011065367)

Diefstal uit bedrijfsauto
Deurningen
Werd in de nacht van zondag 10, 23.00 uur, op maandag 11 juli, 03.00 uur aan de Molemansstraat in een bedrijfsbusje ingebroken.

Nadat de daders zich toegang verschaft hadden tot de bus haalden zij hier meerdere goederen, o.a. gereedschap, weg. Zij hadden meerdere gereedschappen al klaargezet om mee te nemen doch werden in hun werkzaamheden gestoord door een straatbewoner. De twee daders zijn er vervolgens van door gegaan.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Dinkelland 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011065516)

Man en vrouw aangehouden
Hengelo
Op zondag 10 juli omstreeks 18.00 uur werden in de Vincent van Goghstraat de ruiten vernield van zowel een woning als van een personenauto.

De dader, een 27-jarige man uit Almelo in begeleiding van een 23-jarige vrouw uit Hengelo, waren vervolgens in hun auto weggereden. Deze auto werd in de Anton Brucknerstraat door agenten aangetroffen. De man en de vrouw waren eveneens ter plaatse en werden door de agenten aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en werd geboeid afgevoerd. De vrouw werd dezelfde avond nog weer in vrijheid gesteld. De man werd in verzekering gesteld en overgebracht naar het arrestantencomplex te Borne. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van de vernieling. (2011065418)

Huisverbod uitgereikt

Oldenzaal

Een 53-jarige man uit Oldenzaal heeft zaterdag 9 juli een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl (2011064905)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

11 juli 2011
Telefoon : 053-4555588

---- --