Ingezonden persbericht


maandag 11 juli 2011

www.smvp.nl

Nominaties Publicatieprijs SMVP 2011 bekend!

Met genoegen en trots kan gemeld worden dat de shortlist voor de Publicatieprijs SMVP 2011 gereed is. Onderaan treft u in willekeurige volgorde de opsomming van de genomineerde uitgaven. Het voorbereidingscomité, de zogenoemde leesploeg, heeft onder de eminente leiding van dr. Janine Janssen een enorme klus geklaard. Meer dan 180 titels van publicaties die de afgelopen twee jaar zijn verschenen, zijn verzameld en gelezen. Alle boeken die op deze longlist staan, zijn door de auteurs zelf of door derden aangemeld, al of niet naar aanleiding van de oproep die de SMVP via haar Nieuwsbrief heeft gedaan. Ook zijn uitgeverijen en vakbibliotheken gevraagd titels aan te leveren. De shortlist van genomineerde publicaties is ontstaan na beoordeling op objectieve criteria. De genomineerde boeken worden binnenkort aan de leden van de jury uitgereikt. Eind augustus zal de jury, onder leiding van prof. mr. Ybo Buruma, komen tot de uitverkiezing van de winnende uitgave. Traditiegetrouw zal de prijs aan de auteur(s) worden uitgereikt op een rond het thema van het uitverkoren boek te organiseren conferentie. In het najaar zult u daarover worden geïnformeerd.

De genomineerde boeken zijn:

- Jaco van Hoorn, Sturen op vertrouwen. Goed leidinggeven aan goed politiewerk, Amsterdam: Boom, 2010.
- Richard Staring & José Aarts, Jong en illegaal. Een beschrijvende studie naar de komst en het verblijf van onrechtmatig verblijvende (voormalige) alleenstaande minderjarige vreemdelingen en hun visie op de toekomst, Den Haag: Boom Juridische Uitgevers, 2010.
- I. Helsloot, R. Pieterman & J.C. Hanekamp, Risico's en redelijkheid. Verkenning van een rijksbreed beoordelingskader voor de toelaatbaarheid van risico's, Den Haag: Boom Juridische Uitgevers, 2010.
- Ton Nabben, High Amsterdam. Ritme, roes en regels in het uitgaansleven, uitgegeven in eigen beheer, 2010.
- Peter van Koppen, Overtuigend bewijs. Indammen van rechterlijke dwalingen, Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2011.