Persbericht

Uitgeverij Infinitas Learning over op UNIT4 Hybrid Computing

Sliedrecht, 11 juli 2011 - Infinitas Learning gaat haar websystemen gefaseerd onderbrengen in het UNIT4 Hybrid Computing model. De meeste cliëntsystemen en tachtig webservers uit het datacenter in Duitsland zijn recent ondergebracht in het datacenter van UNIT4, waar ook het beheer zal worden verzorgd.

Infinitas Learning is een van de grootste uitgevers van educatieve publicaties in Europa, telt ongeveer 1300 medewerkers en heeft vestigingen in zes landen. Het concern (in Nederland bekend als Noordhoff Uitgevers) geeft zowel gedrukte uitgaven uit als e-learningfaciliteiten aan scholen.

Intensief beheer
De uitgeverij heeft eigen datacenters in ieder land waar het een vestiging heeft: Duitsland, Zweden, Engeland, België, Nederland en Oostenrijk. Vanuit de datacenters draaien de webdiensten die Infinitas Learning aan haar lokale gebruikers aanbiedt, maar ook de kantoorautomatisering is er ondergebracht. Het grootste deel van de ICT draait in deze twee datacenters, een deel is lokaal geïnstalleerd en enkele webdiensten betrekt Infinitas Learning uit de cloud.

Om scholen nog beter te kunnen faciliteren met de e-learning activiteiten, is besloten om voor de ontsluiting van de elektronische leeromgevingen en webservers te kiezen voor de oplossing UNIT4 Hybrid Computing. Bij dit concept verzorgt UNIT4 de hosting en het beheer vanuit het datacenter in Amsterdam. Dit datacenter is voorzien van het ISO 27001 certificaat dat daarmee voldoet aan de strengste veiligheidseisen op het gebied van dataopslag en -beheer.

Verbetering performance
De verhuizing van de tachtig webservers naar het datacenter van UNIT4 is het eerste deel van de centralisatie en is afgerond in tweeënhalve maand. Behalve de financiële voordelen ervaart Infinitas Learning verbetering van de performance. Tevens heeft UNIT4 de bestaande ICT systemen van Duitsland en Zweden verhuisd naar het datacenter in Groningen, waar Infinitas Learning haar bedrijfskritische systemen onderbrengt. De centralisatie is mede ter voorbereiding van de bouw van nieuwe systemen voor digitale diensten die de educatieve uitgeverij gaat opzetten.

UNIT4 heeft eerder al het emailplatform van de uitgeverij gecentraliseerd en de ICT-beveiliging opgezet.