Ingezonden persbericht


Norman kondigt nieuwe beveiligde USB media tot 750 GB aan

Hoofddorp, 11 juli 2011 - Norman introduceert een nieuwe reeks van beveiligde USB media, powered by MXI Security. Van 4 GB USB sticks, tot 750 GB harde schijven, zijn al deze media voorzien van de industriestandaard 256 bits AES hardwarematige encryptie met een zero footprint en optionele FIPS 140.2 Level 3 certificering.

De nieuwe geëncrypteerde USB media van Norman ondersteunen (afhankelijk van het model) tot 3-factor authenticatie en tillen daarmee de beveiliging van mobiele data naar een veel hoger niveau. Als een USB stick of harde schijf verloren raakt, is alle data ontoegankelijk door de encryptie. Daarnaast is het mogelijk de data op het medium volledig te verwijderen of te blokkeren na een instelbaar aantal mislukte pogingen tot toegang. Op deze wijze biedt Norman met deze media een veilig transportmiddel voor data.

'Het is niet langer nodig om als bedrijf vertrouwelijke data als klant- en persoonsgegevens, of intellectual property onbeheerd te laten, met verlies of diefstal als gevolg' zegt Michael Theuerzeit, Product Marketing Manager bij Norman Benelux: 'Door de samenwerking met MXI Security kunnen wij USB media aanbieden, die marktconform zijn aan de laatste beveiligingseisen en kunnen wij uw waardevolle gegevens optimaal beveiligen.''

Daarnaast worden modellen geleverd die een aanvullende of complete desktop bevatten en daarmee een volwaardig en veilig alternatief zijn voor werknemer laptops. Met deze oplossingen is het mogelijk vanaf een willekeurige computer op een beveiligde desktop te werken, zonder sporen achter te laten op de host computer.

"MXI Security is verheugd over de samenwerking met Norman Benelux. We zien ook vanuit het MKB steeds meer belangstelling voor veilige opslag van gegevens en willen met deze samenwerking het channel, maar ook zeker grotere klanten, nog beter van dienst zijn." aldus Tom de Jongh, Director of Business Development, van MXI Security. De USB sticks en harde schrijven zijn bij uitstek geschikt voor consultants die bijna dagelijks met klantendata op pad zijn.

De belangrijkste kenmerken zijn:

- Beveiligde USB opslag van 4-64 GB (M200, M500, M550, M700 Bio)
- Beveiligde USB opslag van 250-750 GB (HD en HD Bio)
- AES-256 hardware data encryptie

- Sterke wachtwoord authenticatie

- Zero footprint

- Tot 10 gebruikers op één device middels SafeShare(TM) technologie
- On-board malware bescherming

- Water- en stofbestendig

- Verzegeld mechanisme (anti MITM)

- Eenvoudig beheer (uitgezonderd Stealth Key M200)
- Tot 2-factor authenticatie (3-factor met M700 Bio)

Meer informatie over alle Norman beschermings- en beveiligingsoplossingen, bezoek: www.norman.com.

Voor meer info over deze beveilgde USB devices, ga dan naar: http://www.norman.com/products/secure_usb_devices/nl

Over Norman
Norman ASA is in 1984 opgericht in Oslo Noorwegen en is een marktleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools. Norman's proactieve antimalware oplossingen, inclusief malware analyse tools, netwerk beveiliging en endpoint bescherming, worden aangestuurd door de gepatenteerde Norman SandBox(TM) technologie en wordt gebruikt door verscheidene aanbieders van beveiligingsoplossingen van over de gehele wereld.

Norman's kern antimalware bescherming voor clients, servers en netwerk beveiliging worden geleverd als product en service ontwikkeld om zakelijke communicatiestromen en bronnen, inclusief zakelijke en overheidsnetwerken en applicaties, remote werknemers, branche kantoren en extranetten te beschermen. Norman's oplossingen zijn beschikbaar via de Norman dochterondernemingen en een wereldwijd netwerk van partners. Voor meer informatie bezoek de Norman website: www.norman.nl




Ingezonden persbericht