Ingezonden persbericht


Organic Fruits & Vegetables

PERSBERICHT
11 juli 2011, Waddinxveen

Biologische tomaat doorbreekt het zwijgen
Tomaten aan het woord via Nature & More - u mag terugpraten

Tomaten zijn in de winkel een anoniem product. Je ziet hoogstens uit welk land ze komen, maar je ziet niet hoe ze geteeld zijn - en al helemaal niet hoe ze smaken. De Nederlandse biologische kastelers vinden dit oneerlijk. Zij worden nog steeds geconfronteerd met oude vooroordelen, terwijl ze in de grond telen en al jaren bewust op smaak selecteren. Daarom liggen er binnenkort biologische trostomaten in de winkel met het gezicht van de teler en zijn nummer. Je kunt hem via Nature & More online checken én hem vertellen of zijn tomaten zo goed zijn als hij zelf denkt!

Binnenkort liggen de trostomaten van vijf Nederlandse biologische kastelers in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Scandinavië en Nederland in de winkel mét het verhaal van de teler. Aan elke tros hangt een kaartje met het gezicht van de teler op een postzegel, en zijn nummer waarmee je hem kunt opzoeken op de website www.natureandmore.com. Daar vertelt de teler alles over de manier waarop hij werkt en wat hij precies aan duurzaamheid doet. Consumenten kunnen hun reacties achterlaten - zonder censuur, want Nature & More neemt transparantie serieus.

Nature & More is het online transparantiesysteem van Eosta, een wereldwijd opererend Nederlands handelsbedrijf in biologische groente en fruit met een beleid dat sterk is gericht op transparantie en het verbinden van boer en consument.

Tip: als je goede tomaten koopt, bewaar ze dan niet in de koelkast maar bij kamertemperatuur. Dan komt de smaak meer tot z'n recht.