C/TAC

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 11 juli 2011

Ctac verlaagt kostenbasis

ICT-dienstverlener Ctac N.V. (Ctac) gaat de kostenbasis verlagen omdat de eerste helft van 2011 niet de gewenste omzet- en rendementsverbetering laat zien. Het aantal potentiële nieuwe projecten is in deze periode weliswaar gestegen, maar diverse klanten stellen investeringsbeslissingen momenteel uit. Hierdoor staan de financiële resultaten onder druk en voert Ctac extra kostenbesparingen door. Ctac zal de kosten verlagen door afscheid te nemen van structureel niet-inzetbare directe medewerkers. Ook zal de indirecte organisatie aan de omvang van de directe organisatie worden aangepast.

De eenmalige voorziening voor deze maatregelen bedraagt EUR 1,0 miljoen (bruto) en zal ten laste worden gebracht van de resultaten over de eerste helft van 2011. Het bedrijfsresultaat over de eerste helft van 2011 komt inclusief deze voorziening naar verwachting uit op ongeveer EUR 1,5 miljoen negatief.

Henny Hilgerdenaar, Chief Executive Officer van Ctac: "In het tweede kwartaal hebben we te kampen met een lagere bezettingsgraad door vraaguitval in de ICT-sector. De maatregelen die we nu nemen, zullen leiden tot verbetering van de bezettingsgraad en tot een passende verhouding tussen directe en indirecte organisatie. We hoeven hierbij geen concessies te doen aan onze specialistische in-house kennis en blijven investeren in branchespecifieke oplossingen. We blijven goed gepositioneerd om snel te kunnen profiteren van een verbetering van de vraag naar ICT-diensten in Europa."

De mate van herstel in de tweede helft van 2011 zal voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van de vraag in hoeverre de markt voor ICT-diensten aantrekt. Zolang klanten ICT-projecten uitstellen, zal meer nadruk liggen op het detacheren van eigen medewerkers.

Ctac publiceert de halfjaarcijfers op 31 augustus 2011 voorbeurs.

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac
Ctac is een van de grootste SAP-partners in de Benelux en Gold Partner van Microsoft. Het bedrijf bouwt op basis van deze marktleidende software en de jarenlange ervaring van zijn consultants in diverse markten op maat gemaakte templates voor specifieke sectoren. Deze voorgeconfigureerde oplossingen zijn daardoor snel in gebruik te nemen en bieden binnen korte tijd rendement. Ctac levert maatoplossingen voor onder andere groothandels, retailers, food & beverage-organisaties en woningcorporaties. Daarnaast biedt het bedrijf een breed spectrum van ICT-oplossingen voor middelgrote en grote organisaties voor onder meer business intelligence, warehouse management, portaloplossingen en customer relationship management. Het bedrijf completeert deze oplossingen met een uitgebreid portfolio van trainingen, detachering, e-business- en consultancydiensten. Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Bij het bedrijf werken per ultimo maart 2011 512 medewerkers. Het hoofdkantoor i s gevestigd in 's-Hertogenbosch. Ctac is daarnaast ook actief in Duitsland, België en Frankrijk. Voor meer informatie: www.ctac.nl.