Holland Colours

PERSBERICHT HOLLAND COLOURS

IN DE AANDEELHOUDERSVERGADERING HOLLAND COLOURS ZIJN DE VOLGENDE BESLUITEN GENOMEN:

Tijdens de vandaag gehouden jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Holland Colours NV (agenda en toelichting verkrijgbaar via www.hollandcolours.com) werden de volgende besluiten genomen. · · De jaarrekening over het boekjaar 2010/2011 is vastgesteld; Het dividend over het boekjaar 2010/2011 is vastgesteld op 2,30 per gewoon aandeel van nominaal 2,27. Het dividend wordt beschikbaar gesteld als een uitkering in contanten. Op de uitkering in contanten zal 15% dividendbelasting worden ingehouden. De exdividenddatum is 13 juli 2011. De registratiedatum voor dividendgerechtigheid is 15 juli 2011 (na beurs). Betaling van het dividend op de gewone aandelen zal geschieden vanaf 22 juli 2011. Aan de leden van de Directie en de leden van de Raad van Commissarissen is decharge verleend; Het bezoldigingsbeleid van de Directie is goedgekeurd; De voorgestelde bezoldiging van de Raad van Commissarissen is aangenomen; Het voorstel om als motie aan te nemen dat de huidige regelin g van winstdeling voor medewerkers van de vennootschap en medewerkersparticipatie via Holland Pigments B.V. vervangen dient te worden door een nieuwe regeling is niet aangenomen. Het voorstel tot het uitstellen van zowel de besluitvorming als het in stemming brengen van de benoeming van nieuwe commissarissen tot een later bijeen te roepen bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders is niet aangenomen. De volgende personen zijn benoemd als lid van de Raad van Commissarissen: a. de heer C.G. van Luijk, ( termijn 4 jaar) b. de heer J. Kleyn, (termijn 2 jaar) c. de heer M.G.R. Kemper, (termijn 3 jaar). De aanwijzing van de Directie om tot 11 januari 2013, onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen, eigen aandelen te verkrijgen is goedgekeurd.

Holland Colours NV is opgericht in 1979 en staat sinds 1989 genoteerd op de beurs van NYSE Euronext Amsterdam. Het bedrijf is een onafhankelijke Nederlandse onderneming met vestigingen in NoordAmerika en Mexico, Europa en Azië. Holland Colours maakt producten voor het inkleuren van kunststoffen. De belangrijkste producten zijn Holcobatch en Holcoprill. Beide producten bieden als voordelen dat zij `free flowing', stofvrij en zeer goed doseerbaar zijn. Daarnaast maakt Holland Colours pasta's voor het inkleuren van siliconen, elastomeren, PET-verpakkingen en andere toepassingen. Holland Colours concentreert zich wereldwijd op drie focusmarkten: · · · Bouw & Constructie (vooral PVC toepassingen); Verpakkingen (vooral PET-toepassingen); Siliconen & Elastomeren.

Ongeveer 85% van de omzet wordt in deze drie markten gerealiseerd. Vrijwel de hele productie komt voor rekening van de vier hoofdlocaties in Nederland, Hongarije, de Verenigde Staten en Indonesië. Holland Colours is georganiseerd in drie regionale divisies die zich als `profit centres' toeleggen op hun eigen regio: Europa (inclusief Midden-Oosten en Afrika), Americas en Azië. De globale omzetverdeling is Europa 55%, Americas 30% en Azië 15%. Belangrijke data:

13 juli 2011 15 juli 2011 22 juli 2011 17 augustus 2011 3 november 2011 13 februari 2012 29 mei 2012 10 juli 2012

Notering ex-dividend Dividend record date (na beurs) Betaalbaarstelling dividend Tussentijds bericht (na beurs) Publicatie halfjaarcijfers 2011/2012 (na beurs) Tussentijds bericht (voor beurs) Publicatie jaarcijfers 2011/2012 (voor beurs) Algemene vergadering van Aandeelhouders