help de armoede te bestrijden


Oproep aan de media van de Club voor Minima

BRUNSSUM, 20110711 -- De Club voor Minima in het Limburgse Brunssum ziet de armoede stijgen in weerwil van Mark Rutten's bewering dat bij de bezuinigingen de koopkracht van de minima zal worden ontzien. Hoe erg is het met de armoede in Nederland? Paul Kempers doet een klemmende oproep aan de media.

Daar ik zelf al 25 jaar moet rondkomen van een minimum uitkering wegens chronisch ziekte, ben ik mij gaan inzetten voor mijn lotgenoten. Zo hebben we de Stichting belangenbehartiging minima, en sinds april jl. op hyves de club voor minima.

De armoede in Nederland is groot en groeit dagelijks, wij hebben al 380 leden hoofdzakelijk mensen die vanwege schulden in de schuldsanering zitten of onder bewindvoering. Die moeten rondkomen met 50 euro in de week, van de rest worden de schulden afbetaald. Helaas is dit in vele gevallen niet zo en groeien de schulden alleen maar, dat komt door onbetrouwbare bewindvoerders.

Deze vullen eerst de eigen zak met 75 tot 125 euro per maand en wat er overblijft, betalen ze de huur en vaste lasten van en de schulden lopen alleen maar op door aanmaningen, deurwaarders enz.

Ze vragen ook geen zorg of huurtoeslag aan en maken geen gebruik van kwijtscheldingen.

Vele van deze "beunhazen"zijn hoog opgeleiden mensen zoals advocaten, dominees maar ook gewone mensen die een slaatje willen slaan uit de groeiende armoede en er weinig of niets aan doen.

Bij constatering wordt er niets aangedaan en gaan deze "criminelen" vrij uit maar de mensen blijven met nog meer ellende achter.

Is het zo gek dat er familie drama s zijn.

Stapels verhalen heb ik in mijn bezit het een nog erger dan het ander, schrijnend gewoon.

Daarom hebben we gevraagd aan de politiek om in te grijpen en gelukkig de SP wil niets liever, maar heeft meerderheid nodig.

Nu heb ik ook de christen unie en de SGP zover dat ook zij zich er mee gaan bemoeien.

Intussen ga ik gestadig door zo hebben we met Pinksteren weten te voorkomen dat een ernstig zieke vrouw haar huisje werd uitgezet,

En hebben bemiddeld bij het verkrijgen van huisraad en kleding voor een gezin die bij brand alles was kwijtgeraakt. Zijn nu bezig met een man zonder werk, inkomen en woonadres, niemand wilde hem helpen en mocht van jeugdzorg zijn kinderen niet meer zien omdat hij geen inkomen had. Gelukkig zijn er nu allerlei instanties mee bezig.

We hopen nu een actie op te zetten om de kinderen van deze gezinnen in het zonnetje te zetten, daar vele mensen ook hun vakantiegeld moesten inleveren en de kinderen moeten toe zien dat hun maatjes op vakantie gaan en zij moeten thuis blijven met wat extra's van de voedselbank (ook niet altijd)

We zijn bezig om via internet zoveel mogelijk mensen te bereiken, maar helaas hebben vele geen PC en internet.

Graag zouden we deze ook willen laten weten dat we bestaan maar hoe.

De papieren media reageert gewoon weg niet, armoede is voor hen geen sensationeel nieuws en heel gewoon.

Misschien kunt U ons helpen dat zouden al die mensen erg op prijs stellen.

Met vriendelijke groeten

Paul Kempers

hyves http://ondersteuning-minima.hyves.nl