Nederland en Vlaanderen Samen?


SAS VAN GENT, 20110711 -- Peeters en Rutte samen op reis; Rutte en Peeters zetten eerste stap naar Groot-Nederland. De Kranten stonden er afgelopen weken vol van. Na de zoveelste poging om een kabinet te vormen in België wordt er telkens weer in de wandelgangen “Nederland en Vlaanderen Samen?” gefluisterd. Werkelijkheid of niet, de zojuist gelanceerde website www.Nieuwsvan.nu geeft vast een aftrap. Op deze unieke website staat namelijk het Nederlandse en Vlaamse nieuws bij en door elkaar. De maker van de website is Zeeuws-Vlaming. “Zeeuws-Vlamingen zijn eigenlijk altijd al een beetje Vlaams en Nederlands!”

www.Nieuwsvan.nu is eigenlijk niet zo nieuw. Tussen 1999 en 2003 had de site al een eerder leven, met een top van 1 miljoen bezoekers in een jaar. Vanwege het toen nog ontbreken van technologische middelen is de website gestopt. Nu zo’n 10 jaar later is de site herboren.

De site steunt geheel op externe databronnen die geheel automatisch bijgewerkt worden en is met nihil budget tot leven gekomen. “Als hobby van een nieuwsverslaafde die de website heeft gemaakt naast zijn 40-urige werkweek”.

Het doel van de maker is zoveel mogelijk Nederlandse en Vlaamse nieuwsbronnen te tonen op 1 site, om altijd op de hoogte van het laatste nieuws te zijn. Winst maken is geen doelstelling, het gaat in eerste instantie om de kick een website te kunnen maken waar iedereen iets aan heeft.

Bang om lezers van de vermelde nieuwsbronnen weg te trekken is de maker niet. “Als mensen doorklikken op www.nieuwsvan.nu komen ze juist op die andere sites terecht. Ik verwacht daarom meer bezoek voor ze te genereren. ”

Was 11 juli 2009 de laatste Feestdag van Vlaanderen? Of neemt Vlaanderen Zeeuws-Vlaanderen over en worden de poortjes van de Westerscheldetunnel de nieuwe Douane doorgang? Op www.Nieuwsvan.nu zal het nieuws altijd te zien zijn 7x24 uur.





Nieuwsvan.nu