Waterschap Scheldestromen



Start aanleg fietsroute Heikant-Sint Jansteen

Waterschap Scheldestromen start, in samenwerking met de gemeente Hulst, op 11 juli met de aanleg van de fietsroute tussen Heikant en Sint Jansteen. Tot de bouwvakantie (25 juli) worden enkele voorbereidende werkzaamheden verricht. De rest van de werkzaamheden worden na de bouwvak (15 augustus) uitgevoerd. De fietsroute is half oktober gereed.

De fietsroute zal een veiligere, comfortabelere en kortere verbinding, voor voornamelijk schoolgaande fietsers, vormen tussen Heikant en Sint Jansteen. Daarnaast wordt de route aantrekkelijk voor de recreatieve fietser, skeeleraar en wandelaar en vormt het een ontbrekende schakel in het fietsknooppuntensysteem. Momenteel moeten fietsers gebruik maken van veel wegen binnen de bebouwde kom, die als onveilig worden ervaren door de vele uitritten en geparkeerde auto's.

De route

Om de fietsroute te realiseren, worden twee gedeelten fietspad aangelegd. Het eerste deel wordt aangelegd op het onverharde pad onderaan de Clingedijk en de berm van de Oude Drydijck tussen de Meidoornstraat en de Polderstraat. Het tweede deel wordt aangelegd op het onverharde pad onderlangs de Oude Drydijck en een gedeelte van een weide tussen de Vinkebroeksestraat en de Vylainlaan. In totaal wordt er bijna 1.400 meter fietspad aangelegd.

Het gebruik van het gedeelte van de fietsroute onderlangs de Clingedijk en de Oude Drydijck door landbouwverkeer blijft mogelijk. Hier wordt de breedte van de fietspaden geen 3,00 maar 3,50 meter. Op het gedeelte Oude Drydijck tussen de Polderstraat en de Vinkebroeksestraat worden geen maatregelen getroffen. De fietser blijft hier samen met het overige verkeer gebruik maken van de weg. Langs de fietsroute wordt bij wijze van uitzondering openbare ledverlichting aangebracht.

Langs de route zijn een aantal bomen weggehaald. In het kader van de Boswet is het waterschap verplicht de bomen te compenseren (herplanten). Langs de route nabij de aansluiting met de Vylainlaan worden daarom 31 eiken teruggeplant.

Subsidies

De aanleg van de fietsroute wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies die via de provincie Zeeland op grond van het Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP-2) en de Brede Doeluitkering (BDU) zijn toegekend.