Bonnefanten Museum Maastricht

Kinderworkshops tijdens de zomervakantie!

Kijken, kijken, kijken, kleien en knutselen.

Ook deze zomervakantie biedt het Bonnefantenmuseum verschillende kinderworkshops aan in het museum. In een ontspannen setting maken de kinderen kennis met bijzondere landschappen in de museumcollectie of terracotta's in de tentoonstelling De Verzameling Van Herck. De bijzondere kunstwerken dienen als inspiratie voor de workshops. Op een ludieke manier verwerken ze wat ze hebben ontdekt in hun eigen 'kunstwerk'. Verspreid over vier weken zijn er een tweetal verschillende workshops te volgen.

Door de bomen een bos
Workshop 'schilderen en meer'

Een stekelig landschap met cactussen in alle soorten en maten, een paradijselijk bos met de boom der wijsheid, ritselende blaadjes met uitkijk op lieflijke dorpjes, maar ondertussen.....

Net zoals in de natuur wordt in deze workshop in verschillende lagen gewerkt om een eigen wildernis op te bouwen. Het begin wordt gemaakt met druktechnieken (stukjes behang en stof). Daarna worden diverse materialen zoals veren, draden en zaden op het landschap geplakt. Als laatste stap wordt het schilderen ingezet. Speciale aandacht heeft de boom: niet een bruine stam met een groene wolk maar een geheel van takken, bladeren en veel kleuren groen. En waarschijnlijk gebeurt er ook van alles ín en achter die boom. Op 12, 13, 14 en 15 juli & 9, 10, 11 en 12 augustus.

Knotsgekke kleiwerken
Workshop boetseren

Deze workshop sluit aan bij de actuele tentoonstelling De Verzameling Van Herck. Terracotta's uit de 17de en 18de eeuw. Ook vroeger zaten kunstenaars graag met hun handen in de klei. In deze tentoonstelling straalt het plezier van het maken ervan af: twee engeltjes die tegen elkaar aan hangen, een man met een baard en een leeuw op zijn hoofd, het kindje Jezus staand op de wereldbol, een vrouw met wapperende kleren maar zonder armen. Maar vooral het beeld van Apollo met de slang herbergt een spannend verhaal waarin de held een monsterlijke slang verslaat. Dit verhaal zal als uitgangspunt dienen in deze workshop waar de kinderen lekker zelf met de handen in de klei gaan. Op een kleitablet boetseren ze het verhaal van Apollo en Python. Op 19, 20, 21 en 22 juli & 16, 17, 18 en 19 augustus.

Praktische info

Beide workshops duren telkens van 14.00 - 16.00 uur. De deelname is 5 euro per kind (vanaf 7 jaar).
Het is noodzakelijk om vooraf te reserveren: T : 043 3290165 of reservations@bonnefanten.nl

Meer weten

Het persbericht hier als pdf downloaden.

Zie het origineel
Beeldmateriaal

lees de voorwaarden voordat u het beeldmateriaal download. Wij stellen het erg op prijs om een bewijsexemplaar van de publicatie te ontvangen!

Foto King Boudewijn Foundation, coll. Charles Van Herck, Royal Museum of Fine Arts Antwerp, Belgium, © P. de Formanoir Artus Quellinus de Oude (1609 - 1668), Apollo en Python, terracotta, 62,5 x 34 cm. Foto King Boudewijn Foundation, coll. Charles Van Herck, Royal Museum of Fine Arts Antwerp, Belgium, © P. de Formanoir Foto King Boudewijn Foundation, coll. Charles Van Herck, Royal Museum of Fine Arts Antwerp, Belgium, © P. de Formanoir Walter Pompe (1703 - 1777). Onze-Lieve-Vrouw met het Kind op haar schoot, terracotta, 31 x 14 x 16 cm.
Foto King Boudewijn Foundation, coll. Charles Van Herck, Royal Museum of Fine Arts Antwerp, Belgium, © P. de Formanoir