Waterschap Brabantse Delta


waterberging Luienhoek

St. Willebrord: informatieavond waterberging Luienhoek

Op dinsdag 12 juli organiseert waterschap Brabantse Delta samen met de gemeente Rucphen een informatiebijeenkomst over het geplande waterbergingsgebied Luienhoek in St. Willebrord. De toelichting gebeurt aan de hand van het ontwerp projectplan dat vanaf 27 juni zes weken ter inzage ligt. Belangstellenden zijn op 12 juli vanaf 19.00 uur van harte welkom in De Lanteern, Dopstraat 119 in St. Willebrord. Anke Dielissen, lid van het dagelijks bestuur van het waterschap en Martien de Bruijn, wethouder van de gemeente zijn tijdens deze avond eveneens aanwezig. De informatieavond begint om 19.30 uur.

waterberging

Het waterbergingsgebied komt te liggen aan de oostzijde van de bebouwde kom van St. Willebrord;langs de Luienhoeksestraat, Prinsenhoefstraat, Jasperheide Voetpad en de Hoge Donk.

Tijdens extreme regenbuien hebben bewoners in en rond de Luienhoeksestraat regelmatig te maken met wateroverlast. Om meer ruimte te maken voor regenwater worden agrarische percelen ingericht als waterbergingsgebied. Deze percelen zijn door het waterschap aangekocht. Het waterschap graaft hier een laag grond van één meter diep weg om in de toekomst het overvloedige water te kunnen bergen. De uitvoering is gepland in het eerste kwartaal van 2012.

Het ontwerp projectplan waterberging Luienhoek ligt vanaf 27 juni tot en met 5 augustus 2011 ter inzage tijdens werkdagen op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda en het gemeentehuis van Rucphen, Raadhuisstraat 27 in Rucphen.

-

Overzichtskaart


* Overzicht waterberingluienhoek (2143 Kb)

Bekendmaking inzage projectplan Luienhoek


* Bekendmaking Luienhoek (467 Kb)