Vereniging FME-CWM


---

Materialenkring: nanotechnologie en oppervlaktestructuur

Datum: 12 juli 2011

Op 12 juli 2011 heeft in Enkhuizen een Materialenkring Plus bijeenkomst van de Noord-Hollandse Materialenkring plaats met als onderwerp nanotechnologie en oppervlaktestructuur.

Het opruwen van een oude verflaag verbetert de hechting van een nieuwe laag. Het opruwen van glas heeft een mooie egale lichtverstrooiing tot resultaat. Door deze handelingen op nanoschaal te verrichten, kan de hechting aan een oppervlak worden gestuurd. Ook optisch kan ruwheid op nanoschaal veel bijdragen. Een goed gedefinieerde ruwheid functioneert uitstekend als anti-reflectielaag. Door de ontwikkelingen in de lasertechnologie, imprinten en zelfstructurerende coatings wordt het beïnvloeden van de oppervlaktestructuur voor steeds meer producten mogelijk.

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
* Een presentatie van gastbedrijf Alkor Draka over de geschiedenis van het bedrijf en een uitleg over hoe aan een PVC-mengsel een structuur toe te kennen. De ontstane folie biedt, aangebracht als toplaag op een materiaal, tal van nieuwe toepassingsmogelijkheden
* Een presentatie van TNO met als onderwerp: Hoe ruwheid uw product kan helpen (verbeteren)

* Een tweetal workshops: `minicursus folie maken' en `Van technologie naar business, de bijdrage van een goede business case'

Tijdens de workshops is er gelegenheid om uw eigen business case in te brengen.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname aan de Materialenkring bedragen EUR 50,-. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u hier.