Gemeente Hellevoetsluis


Themamarkten in Hellevoetse Vesting

Komende weken worden in de Hellevoetse Vesting een aantal themamarkten gehouden op het plein voor het gemeentehuis aan de Oostzanddijk. Vijf dinsdagmiddagen zal dit plein langs de haven met verschillende kramen worden ingevuld. In combinatie met de gezellige terrasjes zou dit een uitstekend moment zijn om even lekker te genieten van de historische vesting van Hellevoetsluis.

In samenwerking met Markten Voorneputten is er op 12 juli een Brocante en Curiosa markt, waar uiteenlopende spullen zoals oude meubeltjes, oude woondecoraties, accessoires en tweedehands boeken aangeboden zullen worden. Op 19 juli is er een Kunst en Crea markt waar, naast een aantal kunstenaars, ook mensen met zelfgemaakte producten zoals glaskralen, schilderijen e.d. aan deel zullen nemen.

In samenwerking met Cultural Connection Point is op 26 juli het thema: Afrika. Naast een keur aan verschillende Afrikaanse marktkramen, zijn er voor jong en oud verschillende bruisende dansoptredens en creatieve workshops die CCP deze middag organiseert. Ook kun je een echte henna-tattoo laten zetten, meelopen als Afrikaans model in de modeshow of een leuk Afrikaans souvenir kopen op de markt!

Dinsdag 2 augustus zal het plein aan de Oostzanddijk gevuld worden met oude ambachten. Een ambachtelijke touwslagerij, nettenbreier, zeilmaker, boekdrukker, keramiekmaker, mandenmaker en papierschepper zullen laten zien hoe vroeger de verschillende producten werden gemaakt. Voor kinderen is het bijvoorbeeld mogelijk om hun eigen papier te maken.

Op 9 augustus is er een natuur- en milieumarkt. Tijdens de natuur- en milieumarkt wil de gemeente aandacht besteden aan natuur en biodiversiteit, energiebesparing en duurzame energie, duurzame mobiliteit, duurzame streekgebonden producten en hergebruik.

Aanmelden voor kleedjesmarkt:
Tijdens de natuur- en milieumarkt wordt ook een kleedjesmarkt georganiseerd. Mocht u of uw kind willen deelnemen aan de kleedjesmarkt, kunt u zich tot 26 juli 2011 aanmelden via gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van natuur- en milieumarkt 2011.

07/01/2011