Waterschap Dommel

Eindhoven

Werk aan Dommel nadert stadscentrum Eindhoven

Op dinsdag 12 juli organiseert Waterschap De Dommel een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden in en aan de Dommel. Het gaat in het bijzonder om het werk in het Dommelplantsoen, Het Lex en Edo Hornemannplantsoen en het Anne Frankplantsoen. Na de bouwvak start de aannemer in dit deel van de stad. Belangstellenden zijn van harte welkom om tussen 17.00 en 20.00 uur binnen te lopen in het Stadhuis aan het Stadhuisplein in Eindhoven.

Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u een kaartje downloaden met daarop aangegeven waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Aanleg nieuwe meanders en vervangen deel riolering Jonckbloetlaan

Na het baggeren, ongeveer in oktober, beginnen we met de herinrichtingswerkzaamheden in dit gebied: We graven twee nieuwe meanders ("bochten") in het Dommelplantsoen. Hiermee wordt de loop van de beek gewijzigd. Detailkaart van dit gebied: detailontwerp Stadwandelpark

Overladen baggerslib in vrachtwagens op werkterrein Tijdens het werk wordt ook een deel van de riolering (ca. 65 m) aan de Jonckbloetlaan vernieuwd. De oude buizen liggen nu op de plek waar de nieuwe meander gaat komen. We verwachten dat deze werkzaamheden 4 tot 6 weken duren. Het werk aan de riolering wordt in samenwerking met de gemeente aangepakt. De betreffende bewoners aan de Jonckbloetlaan ontvangen daarover tijdig meer informatie.

Omleiding voor fiets- en wandelpaden

In verband met de veiligheid moeten we enkele fiets- en wandelpaden in de parken tijdens de werkzaamheden tijdelijk afsluiten. Ter plekke worden omleidingsroutes aangegeven. Gebruikers van de parken en plantsoenen wordt vriendelijk doch dringend gevraagd rekening te houden met de werkzaamheden, de afgesloten delen te vermijden en niet te betreden.

Project De Dommel natuurlijk schoon

De Dommel wordt de komende jaren flink opgeknapt. Het gaat om 17 km Dommel tussen het afwateringskanaal aan de zuidkant van Eindhoven tot het Wilhelminakanaal in Son en Breugel. Ook het afwateringskanaal en een aantal stadswateren behoren tot het plangebied. De vervuilde bodem wordt schoner en de oevers worden mooier en natuurvriendelijker. In totaal wordt ca. 150.000 kubieke meter slib weggehaald. Daarvan is 17 ton cadmium en 200 ton zink. 200 ton komt overeen met 10 treinwagons van 20 ton.
Na het baggeren begint het herinrichten. We maken oevers natuurvriendelijker en 16 nieuwe meanders, 19 poelen, 1 vispassage, nieuwe visstekken en 11 faunapassages worden aangelegd. De Dommel zal bij oplevering, gepland in 2012, zo'n 3 km langer zijn. Het project wordt aangepakt in delen. Het baggeren in deelgebied 0 is klaar; deelgebied 1 is binnenkort afgerond.

Duwboot baggerwerk Genneperparken Eindhoven

Meer informatie

Het project kent een speciale website
http://www.dedommelnatuurlijkschoon.nl/ met achtergrondinformatie, planning, kaarten en ontwerpen.

Uitnodiging Informatieavond

We nodigen omwonenden en geĂŻnteresseerden van harte uit voor de inloopbijeenkomst op dinsdag 12 juli a.s. tussen 17.00 en 20.00 uur. Medewerkers van het waterschap en de aannemer zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Waar: Stadhuis, Dommelkamer
Stadhuisplein
Eindhoven
Tijd: Inloop tussen 17.00 en 20.00 uur