Gemeente Enkhuizen

Zomeravond beiaardconcert met Christiaan Winter

Op dinsdag 12 juli verzorgt beiaardier Christiaan Winter het vierde concert in de serie Zomeravond Beiaardconcerten Enkhuizen. Van 20.00 tot 21.00 speelt hij werken van onder andere Mozart en Johann Sebastian Bach. U kunt de concerten uitstekend beluisteren op het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorg draagt voor stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk en de toegang is gratis.

Christiaan Winter (s-Gravenhage, 1967) studeerde tussen 1985 en 1993 aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Utrechts Conservatorium. Naast kerkmuziek studeerde hij daar orgel bij onder meer Kees de Wijs, Kees van Houten en Reitze Smits en koordirectie bij Reinier Wakelkamp en Krijn Koetsveld. In 2004 vervolgde hij zijn muzikale opleiding bij Bernard Winsemius en Henk Verhoef aan de Nederlandse Beiaardschool, alwaar hij in 2007 de graad van Master of Music behaalde.

Christiaan Winter is sinds 1996 kerkmusicus van de Oude Kerk in Amsterdam. In die hoedanigheid leidt hij de aan die kerk verbonden Sweelinckcantorij en bespeelt hij met enige regelmaat de orgels. Daarnaast is hij dirigent van het Amsterdams vocaal ensemble Duodektet en het Vocaal Kerkmuziek Ensemble, bestuurslid van de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, Beiaard Centrum Nederland en de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied en lid van de redactie van het nieuwe liedboek. Sinds 1 maart 2009 is Christiaan Winter stadsbeiaardier van Alkmaar.