Stadsdeel Amsterdam-Noord

12 juli: Presentatie Projectplan Jongeren Informatie Punt (JIP) Noord

6 juli 2011

Onderzoeksters Stefanie en Martine Jansen presenteren in de raadzaal de resultaten van hun onderzoek naar de behoefte aan een Jongeren Informatie Punt (JIP) in het stadsdeel. Dit doen zij met een aantal jongeren uit Noord die aan hun onderzoek hebben meegewerkt. Portefeuillehouder Jeugd, Coby van Berkum, opent de bijeenkomst.

Martine en Stefanie werkten in opdracht van het Ouder- en Kindcentrum Noord. Het afgelopen half jaar hebben ze Noordse jongeren en professionals uitvoerig bevraagd over hun ideeën en wensen voor zo'n JIP. Ook hebben ze werkbezoeken gebracht aan JIP's in andere stadsdelen en buiten Amsterdam.

Een JIP moet een totaaloverzicht van informatie bieden op alle levensgebieden van jongeren (bijvoorbeeld gezondheid, huisvesting en financiën). De informatie moet voor de jongeren goed toegankelijk en laagdrempelig zijn. De politiek beslist uiteindelijk over de toekomst van het JIP.

Het JIP is onderdeel van het `basispakket OKC,' dat gemeentes verplicht om een informatiefunctie voor jongeren te ontwikkelen.

Meer informatie

Brigitte van Teeffelen, manager Ouder-en Kindcentrum Noord b.van.teeffelen@noord.amsterdam.nl, telefoon 06 2056 3168