Essent laat consument profiteren bij prijsstijging én prijsdaling

Persbericht van Essent N.V.

'DubbelZeker' uniek product in de energiemarkt

Den Bosch - Vanaf vandaag biedt energiebedrijf Essent een nieuw energieproduct aan voor consumenten: 'DubbelZeker'. Hiermee is de consument voor het eerst op de Nederlandse energiemarkt niet alleen verzekerd tegen prijsstijgingen, maar profiteert hij ook van prijsdalingen. 'DubbelZeker' wordt via ruime aandacht op televisie, internet en radio aan de Nederlandse energieconsument geïntroduceerd.

Waarom 'DubbelZeker'?
De energiemarkt is voortdurend in beweging; energieprijzen kunnen stijgen en dalen. Op 1 juli verhoogden de energiebedrijven de tarieven . Dit als gevolg van de stijging van de prijs van olie (en de daaraan gekoppelde gasprijs) op de internationale markt. Consumentenorganisaties adviseren om de prijs vast te zetten om stijging van de energierekening in de (nabije) toekomst te voorkomen. Maar de energieprijs kan ook dalen. Bijvoorbeeld als gevolg van een dalende vraag naar grondstoffen door een nieuwe financieel-economische crisis. Daarom biedt Essent nu 'DubbelZeker', waarmee de consument niet alleen profiteert bij prijsstijgingen, maar ook bij prijsdalingen. 'DubbelZeker' - het aanbod
Met 'DubbelZeker' gaat de klant een jaarcontract aan voor de levering van Groene Stroom en Gas. De garantie gaat direct in en geldt voor de gehele contractperiode. 'DubbelZeker' is verkrijgbaar tot 1 oktober 2011.

1 Vooral de tarieven voor gas stegen flink. Essent verlaagde als een van de weinige aanbieders het stroomtarief met 4 procent.

Over Essent
Essent is de grootste producent van duurzame energie in Nederland en levert elektriciteit, gas en warmte aan particuliere en zakelijke klanten. De onderneming beschouwt Nederland en België als haar thuismarkt. De totale productiecapaciteit van de centrales van Essent bedraagt ca. 3.000 MW, bijna 2.700 MW aan productiecapaciteit is op dit moment in aanbouw. Van alle in Nederland duurzaam geproduceerde stroom neemt Essent een kwart voor haar rekening. Bij Essent werken 4.500 mensen. Meer informatie is te vinden op www.essent.nl/overessent en www.twitter.com/essentnieuws

Essent maakt deel uit van het internationaal opererende RWE. Met een omzet in 2010 van EUR 53 miljard en 71.000 medewerkers is RWE een toonaangevende Europese leverancier van elektriciteit en gas. RWE levert in Europa elektriciteit en gas aan meer dan 24 miljoen klanten. Daarmee behoort RWE tot de top 5 van Europese energiebedrijven. RWE investeert gemiddeld EUR 1 miljard per jaar in Europese duurzame energieprojecten.


Noot voor redacties


Essent N.V.

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter