Vacatureaanbod juni stagneert

Persbericht van Porter Novelli

Amsterdam, 12 juli 2011 - Het online vacatureaanbod daalde in juni licht met 1 punt naar 97 punten, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De Index staat nog steeds 1 punt hoger dan een jaar geleden. In de sectoren transport & logistiek (+10), horeca & toerisme (+7) en in de publieke sector (+7) steeg het vacatureaanbod het sterkst. In Groningen (+8) steeg het aanbod het meest.

"Hoewel het groeitempo van de Index in juni is afgenomen naar 1 procent en het totale aanbod ten opzichte van april gelijk is gebleven, zien we nog steeds verbeteringen binnen bepaalde sectoren", aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "Het aanbod in de horeca & toerisme is op het hoogste punt in twee jaar tijd en laat een sterkere seizoensgroei zien dan een jaar geleden. De transport & logistiek blijft de sterkst stijgende sector, waarmee handel als drijvende kracht achter het economisch herstel wordt onderstreept."

Vacatures in transport & logistiek blijven stijgen In juni steeg het vacatureaanbod het sterkst in de transport & logistiek sector. Het aanbod steeg met 10 punten. Ook in de horeca & toerisme sector (+7), de publieke sector (+7) en in de juridische sector (+6) steeg de vraag naar personeel. In de gezondheidszorg (-7), de agrarische sector (-3) en in de bouwsector (-3) daalde de Index deze maand het meest.

Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de transport & logistiek sector het sterkst, het aantal vacatures nam er met 35 punten fors toe. In de horeca & toerisme sector steeg het vacatureaanbod met 22 punten ook hard. In de gezondheidszorg (-29) en in de juridische sector (-25) daalde het aanbod juist het meest.

Vacatureaanbod Groningen stijgt sterk
Deze maand steeg het vacatureaanbod in de provincie Groningen het sterkst. Het vacatureaanbod steeg er met 8 punten hard. In Drenthe en Friesland nam het aanbod met 3 punten toe. In Overijssel (+2), Flevoland (+2) en Noord-Brabant (+1) steeg het aantal vacatures eveneens. In Zuid-Holland (-2), Limburg (-1), Utrecht (-1) en Zeeland (-1) daalde de Index. In Gelderland en Noord-Holland bleef het vacatureaanbod onveranderd.

Vergeleken met juni 2010 steeg het online vacatureaanbod in Limburg (+15) flink. Ook in Groningen (+10), Gelderland (+10) en Drenthe (+9) steeg het aantal vacatures sterk. In Zuid-Holland (-6) en Utrecht (-2) daalde het vacatureaanbod het meest. In Overijssel bleef het aanbod gelijk.

Grote verschillen Europees vacatureaanbod
Het Europese vacatureaanbod steeg in juni met 5 punten. In Duitsland (+6), Frankrijk (+6) en Groot-Brittannië (+5) steeg de vraag naar personeel. In Zweden (-9), Italië (-3) en België (-1) daalde het aantal vacatures juist.

Op jaarbasis steeg het Europese vacatureaanbod met 26 punten. In Duitsland (+48), Frankrijk (+28) en Zweden (+20) steeg het aanbod fors. In België (+12), Groot-Brittannië (+10) en Italië (+9) steeg het vacatureaanbod eveneens.

Het volledige Monster Employment Indexrapport (inclusief alle tabellen) is kosteloos op te vragen via pers@monsterboard.nl.

*


Noot voor redacties


Porter Novelli

Over de Monster Employment Index
De Monster Employment Index Europe levert maandelijks objectieve informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie. Gelanceerd in juni 2005 op ba sis van data vanaf december 2004 is de Index gebaseerd op miljoenen vacatures va n representatieve carrièresites en HR-secties van corporate websites inclusief d e websites van Monster. De Index wordt onafhankelijk geaudit door Research Ameri ca Inc - een onafhankelijk marktonderzoeksbureau - om te garanderen dat de weerg egeven resultaten binnen een foutmarge van +/- 1.05% blijven.

De Index onderzoekt het online-vacatureaanbod in alle EU-deelstaten. De maandeli jkse rapporten van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, Groo t-Brittannië en Europa zijn verkrijgbaar op: http://about-monster.com/employment /index/17.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Bij Mon sterboard.nl werken ongeveer 120 medewerkers. Op Monsterboard.nl staan circa 23. 000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 2 miljoen bezoeken (november 2010 ). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(R), marktleider op het gebied van on line-recruitment. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverl ening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Klik voor m eer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl.

Volg Monsterboard.nl op Twitter en discussieer mee op ons arbeidsmarkt- en onlin e recruitmentblog op werkenvandaag.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster(R), dat al me er dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monst er heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monst er staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle dele n van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sect oren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Euro pa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekende n van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en onli ne-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monste r Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de product en en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Klik voor meer info rmatie over Monster Worldwide.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op d eze mail.

Contactinformatie (

Razende Robot Reporter