Politie Drenthe

Dinsdag 12 juli 2011

Provincie Drenthe, 12-07-2011

Resten hennepkwekerij aangetroffen

EMMEN Maandagmorgen zijn er restanten van een hennepkwekerij in een pand aan de Handelsweg aangetroffen. Het pand werd al langere tijd verhuurd. De verhuurder vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in. In het pand troffen ze nog enkele henneptoppen aan en resten van een hennepkwekerij. De eigenaar wordt uitgenodigd op het politiebureau voor een verklaring.

Rijbewijs van snelheidsovertreder ingevorderd

HOOGEVEEN De politie heeft maandagavond een 40-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed over de A28 in de richting van Hoogeveen toen hij ter hoogte van Pesse een lasercontrole passeerde. De man reed daar met een snelheid van 178 km/u waar 120 km/u is toegestaan. Hij kon kort daarna worden aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken snorfietser aangehouden

COEVORDEN De politie heeft maandagavond een 49-jarige man uit Coevorden aangehouden. De man reed op zijn snorfiets over de Heutszsingel en viel op doordat hij erg langzaam en al slingerend over de weg reed. Op de Stationsstraat gaven de agenten de man een stopteken en namen een blaastest af. De man blies een F (fail) waarna hij een ademanalyse moest ondergaan. Na meerdere pogingen lukte het de man niet om de ademanalyse af te ronden waarna er een bloedproef is afgenomen. Aangezien de man een recidive is op dit gebied is de snorfiets in beslag genomen. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Jongeman aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 16-jarige jongeman uit Groningen aangehouden. Eerder die avond zagen surveillerende agenten twee jongemannen fietsen op een fiets zonder licht. Toen agenten het tweetal controleerden bleek dat de 16-jarige jongeman niet terug gekeerd was van zijn verlof naar de instelling waar hij verblijft. Hierop werd de jongeman meegedeeld dat hij was aangehouden. De jongeman ging er vervolgens te voet als een speer vandoor en verstopte zich in de bosjes. Na een korte zoektocht kon de jongeman worden aangehouden en is hij teruggebracht naar de instelling waar hij verblijft.

Man aangehouden op verdenking van poging tot diefstal

EMMEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 33-jarige man uit Emmen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er twee mannen liepen in de achtertuinen van woningen aan Het Waal. Aan de hand van het doorgegeven signalement van het tweetal konden de agenten het tweetal snel traceren. Bij het zien van de politie gingen beide mannen er te voet vandoor. Na een korte achtervolging kon de 33-jarige Emmenaar worden aangehouden. Er is nog enige tijd gezocht naar de tweede man, maar deze werd niet meer gevonden. De Emmenaar is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Politie controleert verkeer N375

PESSE De politie heeft maandag het verkeer op de N375 ter hoogte van Pesse gecontroleerd op snelheid door middel van een radarcontrole. Ten tijden van de controle zijn er 1966 bestuurders gepasseerd. 98 hiervan waren in overtreding en reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Allen zullen thuis een bekeuring ontvangen.

Man aangehouden voor verlaten plaats incident en rijden zonder rijbewijs

BEILEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding van een ongeval op de A28 waarbij de bestuurder was weggelopen. Ter plaatse bleek dat de Hoogevener over de A28 in de richting van Groningen had gereden en door nog onbekende reden vanaf de linkerrijstrook in de middenberm terecht kwam en vervolgens via de rechterberm een sloot over ging en tot stilstand kwam in een weiland. De bestuurder was niet meer ter plaatse. Na een korte zoekactie werd de Hoogevener bij het viaduct Smalbroek aangetroffen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens werd er een boksbeugel bij hem aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Politie doet extra oproep getuigen straatroof

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op 1 juli jl. Die vrijdagmiddag tussen 15.15 en 15.30 uur werd een 15-jarig meisje uit Emmer Compascuüm overvallen. Het meisje fietste van Emmen naar Emmer Compascuüm over het fietspad van de Tweede Groenedijk toen ze onverwachts een duw kreeg van man op een fiets. Hierna kwam ze ten val en werd door de man gedwongen geld af te geven. Na afgifte van enkele euros werd ze te hulp geschoten door een plaatsgenoot waarna de man er op de fiets vandoor ging. Het gaat om een blanke man, kaal dan wel zeer kort (gemillimeterd) haar. De man droeg een wijd model grijs fleecevest. Hij maakte gebruik van een herenmodel mountainbike met een rood frame. De politie heeft naast een buurtonderzoek en een sporenonderzoek, vrijdag 8 juli jl. een passantenonderzoek gehouden op de plaats van het incident. Toch wil de politie in Emmen nogmaals specifiek getuigen vragen zich te melden. Zij willen graag in contact komen met mensen die vrijdag 1 juli jl. tussen 13.00 uur en 16.00 nabij het fietspad gelegen tussen de Oude Markeweg en Tweede Groenedijk zijn geweest en hierover nog geen contact hebben gehad met de politie. Daarnaast wil de politie ook in contact komen met getuigen die personen kennen die voldoen aan het signalement in combinatie met de rode mountainbike. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel Misdaad Anoniem via 0800-7000.