Gemeente Gennep


Persberichten

Ambities voor Gennep uitgewerkt in Collegeprogramma 2011-2014 Op 6 juni hebben Burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep het Collegeprogramma 2011-2014 vastgesteld. In dit programma zijn de ambities uit het Coalitieakkoord `Sterker door mee te doen' uitgewerkt in doelen, acties en een tijdsplanning. De financiële consequenties van de plannen zijn zichtbaar gemaakt in de Voorjaarsnota 2012. In het najaar zal het college een sluitende begroting voor 2012 e.v. presenteren.

`Sterker door mee te doen' is voor het gemeentebestuur de rode draad voor een verantwoord en toekomstbestendig beleid in Gennep de komende jaren. In het Collegeprogramma wordt deze rode draad vertaald in concrete acties. Het college ziet zich genoodzaakt om de ambities goed af te wegen tegen de huidige financiële situatie van de gemeente en het gegeven dat de herindeling met Bergen en Mook en Middelaar niet doorgaat.

De vertrekpunten uit het Coalitieakkoord, te weten de begroting 2011, het vorige raadsprogramma 2006-2012, de Regiovisie, het programma Gennep Vitale Vesting en het raadsbesluit over de herindeling zijn meegenomen in het Collegeprogramma. Burgemeester en wethouders hebben daarnaast nog enkele prioriteiten en aandachtspunten benoemd die in het Collegeprogramma een sterker accent krijgen. Het gaat daarbij onder andere om de verbinding met de kernen, de gemeentelijke dienstverlening, het samenspel tussen raad en college en het strategisch personeelsbeleid. Verder gaat de komende jaren ook extra aandacht uit naar economische zaken en werkgelegenheid - met speciale aandacht voor jongeren - agrarische bedrijvigheid, veiligheid, openbare orde en handhaving.

Burgemeester en wethouders bieden het Collegeprogramma ter kennisname aan de raad aan. Dit gebeurt samen met de Voorjaarsnota, die op 4 juli a.s. in de gemeenteraad wordt besproken. Beide documenten komen te zijner tijd op de gemeentelijke website te staan. Het Collegeprogramma wordt jaarlijks op basis van de dan geldende ontwikkelingen en financiële situatie tegen het licht gehouden en zal indien nodig worden bijgesteld.
pijl Het collegeprogramma 2011-2014 vindt u hier