Gemeente Gennep


Persberichten

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Corstjens-Ponsen en mevrouw Derks-Hooijmans
Mevrouw H.P. Derks-Hooijmans en mevrouw A.M.G. Corstjens-Ponsen uit Gennep worden op vrijdag 24 juni aanstaande benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beiden hebben grote inspanningen verricht voor de Zonnebloem afdeling Gennep, die deze dag het 40-jarig bestaan viert. Zij ontvangen de onderscheiding uit handen van burgemeester De Loo.

Mevrouw Corstjens-Ponsen
Mevrouw A.M.G. (Anne) Corstjens-Ponsen is geboren op 21 november 1926 in Kessenich en woont in Gennep. Zij was vanaf 1958 actief voor de Elisabethvereniging die tien jaar later overging in de Zonnebloem. In 1968 nam de decorandus het initiatief om de afdeling Gennep van deze vereniging op te richten. Sindsdien is zij onafgebroken actief voor de Zonnebloem. Vele jaren als voorzitter, als vrijwilliger voor de huisbezoeken aan ouderen en zieken en vanaf 1992 is zij verantwoordelijk voor de begeleiding van de wekelijkse welfaremiddagen.

Mevrouw Derks-Hooijmans
Mevrouw H.P. (Leny) Derks-Hooijmans is geboren op 20 juni 1925 in Veur en is woonachtig in Gennep. Zij zet zich sinds 1962, onafgebroken in voor diverse verenigingen en organisaties en in het bijzonder voor de Zonnebloem. Vanaf 1976 is de decorandus al dan niet bestuurlijk actief voor deze organisatie. Zij verricht nog steeds activiteiten op het gebied van zorg, hulpverlening en het bieden van ontspanning aan ouderen en hulpbehoevenden. Bovendien is mevrouw Derks-Hooijmans vanaf 1995 vrijwilliger binnen de kerkgemeenschap van de St. Martinusparochie. In het verleden was zij een lange periode vrijwilliger in de bibliotheek van Gennep.