Hoefnet

Nieuws

Aken: service van Van den Heuvel

12-07-2011

Alle 25 deelnemers zijn inmiddels gearriveerd op de terreinen van het CHIO in Aken en ook de firma Van den Heuvel rijtuigen was op de aankomstdag aanwezig.

Van den Heuvel haalde een aantal wedstrijdrijtuigen op voor een laatste grondige servicebeurt voordat de wedstrijd in Aken op woensdag officieel van start gaat. De wagens worden compleet gecontroleerd en bijgewerkt. Remblokken schoongemaakt of vervangen, remschijven geslepen, lagers worden afgesteld. De bouten worden nagetrokken en de paniekhaken en de molenrem worden gecontroleerd. Ook worden de laatste persoonlijke wensen van de rijders uitgevoerd zoals stopwatch steuntjes en staalkabels monteren voor bodyprotectors.

Het team van Van den Heuvel is momenteel aan haar eigen wedstrijd bezig om alle rijtuigen op tijd klaar te krijgen:
"Als de wagens tip top in orde zijn geeft dat de rijders een veilig gevoel en kunnen ze zich volledig concentreren op de wedstrijd," vertelt Eric Van den Heuvel. "Alle koetsen moeten vanmiddag weer terug zijn, want een aantal menners wil de dressuur trainen met hun eigen dressuurkoets. We zijn er druk mee, maar het gaat lukken!"