Politie Hollands Midden

Warmond - Aanhoudingen na melding poging inbraak

Warmond, 12-07-2011 o De politie heeft maandagavond 11 juli een 20-jarige Amsterdammer en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Poelweg. Een derde aangehouden verdachte gaf een valse naam op.

De mannen werden aangehouden na een melding van een poging diefstal bij de woning. Ter plaatse zagen agenten drie mannen lopen op de Oranje Nassausingel. Twee van hen voldeden aan het signalement. De derde kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op. De 28-jarige verdachte probeerde er vandoor te gaan, maar kon door een agent worden tegengehouden. Hierop werd de man aangehouden, echter hij verzette zich, terwijl de twee anderen probeerden de aanhouding te verhinderen. Met assistentie van andere agenten en door gebruik van pepperspray bij de 28-jarige man, konden de drie worden aangehouden.

De mannen werden aangehouden op verdenking van onder meer poging inbraak, beletten ambtshandeling en verzet bij aanhouding.