Belgische Federale Overheid


Fotograaf Stephan Vanfleteren bekroond in Hamburg

Datum: 05 juli 2011
(c) Stephan Vanfleteren

Stephan Vanfleteren heeft de Henri Nannenprijs gewonnen, een van de meest prestigieuze fotografieprijzen in Duitsland. Hij kreeg de prijs voor zijn zwart-witreportage over de Zwitserse kunstenaar Tomi Ungerer met als titel Es gibt was Neues hier seit gestern die gepubliceerd werd in het Zwitserse cultuurmagazine DU-Zeitschrift für Kultur. Bij de uitreiking heeft Stephan Vanfleteren de prijs opgedragen aan de in april in Libië omgekomen fotograaf Tim Hetherington.

Stephan Vanfleteren, geboren in Kortrijk, studeerde fotografie aan de Sint-Lukas Hogeschool in Brussel. Bij het begin van zijn carrière publiceerde hij zijn foto's voornamelijk in de krant De Morgen. Later werkte hij ook voor bekende tijdschriften als Humo, Paris Match, Knack en de krant Die Zeit.

De fotograaf toont krachtige beelden in zwart-wit en omschrijft zijn werk als "documentair". De talloze portretten die hij maakte van artiesten en onbekenden belichten het dagelijks leven in al zijn aspecten, zowel in ons eigen land als in conflicthaarden over de hele wereld.

Vanfleteren won al verschillende internationale prijzen (onder meer de World Press Photo en de European Fuji Awards) en er zijn regelmatig tentoonstellingen van zijn werk in heel Europa.

www.henri-nannen-preis.de Externe link
www.stephanvanfleteren.com Externe link

(c) Stephan Vanfleteren