Politie Rotterdam-Rijnmond

Verdachte diefstal aangehouden na achtervolging

Datum incident: 12-07-2011 Locatie: Tjalklaan Rotterdam - District/dienst: Waterweg-Noord

Datum publicatie: 12-07-2011 10:15

SCHIEDAM - Agenten hielden vrijdagavond na een achtervolging een Schiedammer aan voor diefstal. Bij zijn vlucht moesten agenten voor zijn auto wegspringen om niet geraakt te worden.

Om 23:30 uur kreeg de politie een melding van diefstal van kentekenplaten van een personenauto aan de Dieselstraat in Schiedam. Ter plaatse werd niemand meer aangetroffen. Direct daarna kreeg de politie opnieuw een melding, ditmaal van brandstofdiefstal bij een tankstation aan de Tjalklaan. Daar zagen agenten dezelfde auto van de Dieselstraat staan die vervolgens wegreed.

Agenten gaven de bestuuder bij het verkeerslicht aan de Tjalklaan een stopteken en benaderden het voertuig. Vervolgens gaf de bestuurder volgas, en ging er met hoge snelheid vandoor. Hierbij moesten agenten wegspringen om niet door de auto geraakt te worden. Bij zijn vlucht reed de man over groenstroken en trottoirs. Op de kruising van de Kommeniezenlaan met de Bokelweg raakte de bestuurder zelfs met zijn auto in de bosjes.

Op de Overschieseweg, richting Schiedam, gaven agenten met hun dienstvoertuig een tikje tegen de achterzijde van de vluchtauto, waardoor deze 180 graden draaide en tot stilstand kwam. Agenten hielden de 22-jarige Schiedamse bestuurder aan. De verdachte is overgebracht naar Bureau Marconiplein en inverzekeringgesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is inbeslaggenomen.