Gemeente Leeuwarden

Simmer yn De Zuidlanden zeer succesvol


De eerste twee weekenden in juli stond het strand van `Techum aan zee' bol van muziek, film, theater, eten en drinken en andere leuke activiteiten. De reacties van de ruim 5000 bezoekers waren erg positief!

De Kast en Elske de Wall

Het festival opende met een druk bezocht optreden van De Kast en eindigde met een zeer geslaagd optreden van Elske de Wall. Ook de voorstelling van `Fan de sted en it libben' liep goed. De voorstelling was aangepast voor buiten en stond bijzonder mooi in het landschap.

Bezoekers

Bezoekers genoten van het strand, de omgeving, lekkere hapjes en drankjes van Paddy O'Ryan, diverse optredens, films van het Filmhuis en de voorstellingen van Tryater. De kleine bezoekers probeerden een zo mooi mogelijk zandkasteel te bouwen, en zwommen en kanoden in de `zee' van Techum. De demo en wedstrijd Fierljeppen trok veel bezoekers. Terwijl de fierljeppers probeerden zoveel mogelijk meters te springen, genoot het publiek van de sfeer en het zonnetje.

Samenwerking

Het festival is een samenwerking van Tryater en Buro Klei op uitnodiging van Projectbureau De Zuidlanden en de gemeente Leeuwarden.

Festival gemist?

Heeft u het festival gemist bekijk dan het filmpje of voor meer beelden de website van De Zuidlanden.