Gemeente Ede

dinsdag, 12 juli 2011

Eerste Edese zomerconcert druk bezocht

Op zondag 10 juli genoten ruim 400 bezoekers van het eerste zomerconcert in Ede. Dianne van Giersbergen en Erik Onnink speelden en zongen klassieke aria's van onder andere Schubert en Bach vanaf een podium op de vijver naast het Raadhuis. Het volgende zomerconcert is op vrijdag 15 juli om 20.00 uur. De Edese Markt is dan het decor voor de spetterende sound van bigband The Convocation.

Het mooie weer heeft zeker bijgedragen aan de grote opkomst en de ontspannen sfeer tijdens het zomerconcert. Bezoekers konden gratis foto's laten maken en ontvingen een leuke attentie. De reacties waren zeer positief. "Ik heb bijzonder genoten en ik hoop dat er nog veel klassieke concerten in de open lucht zullen volgen", aldus één van de bezoekers.

Volgend zomerconcert

Dit zomerconcert was de eerste in een serie van zes. Het volgende gratis concert is op 15 juli om 20.00 uur op de Markt. The Convocation brengt dan hun typische spetterende bigband geluid ten gehore met een gospel flavour. The Convocation is een volledige bigband, bestaande uit de top van Nederlandse gospelmusici. Tijdens het zomerconcert is Edese zangeres Jessica Koomen speciale gast.

Meer informatie

Meer informatie over de zomerconcerten, inclusief foto's en filmpjes, vind u op de pagina zomerevenementen.