NVLF



---

12 juli 2011
Gezondheidszorg

Eindbod NFU voor nieuwe CAO UMC aanvaard

De werknemersorganisaties AC/FBZ, CMHF en CNV Publieke Zaak hebben het eindbod van de NFU voor een nieuwe Cao UMC aanvaard. De leden van deze drie organisaties hebben namelijk ingestemd met het eindbod. Daarmee is de Cao UMC 2011-2013 een feit.

De leden van Abvakabo FNV hebben het eindbod van de NFU afgewezen. Daarom heeft Abvakabo FNV de cao niet ondertekend. Dit heeft echter geen gevolgen voor de nieuwe cao. In de Cao UMC is namelijk opgenomen dat als drie van de vier werknemersorganisaties instemmen, de nieuwe cao geldig is. De afspraken die in de cao zijn opgenomen worden daarom gewoon uitgevoerd, inclusief de salarisverhogingen die voor 2011 en 2012 zijn afgesproken.

Het betekent echter wel dat Abvakabo FNV deze cao-periode niet meedoet met de cao-afspraken en alle overleggen die van de cao zijn afgeleid. Abvakabo FNV heeft aangegeven toch, zonder ondertekenen van het cao-akkoord, mee te willen doen met de uitwerking van de cao-afspraken die in dit akkoord zijn gemaakt. Dit is echter door de drie werknemersorganisaties die de cao wel hebben ondertekend, afgewezen omdat het in onze ogen niet mogelijk is een akkoord af te wijzen maar vervolgens wel mee te doen met de uitwerking ervan. Het gevolg is ook dat Abvakabo FNV tot 1 april 2013 niet deelneemt in de organen die van de Cao UMC zijn afgeleid, zoals de bestuurscommissie UMC Zorgverzekering en het Lokaal Overleg in de acht umc's.

FBZ, cao-onderhandelaar namens de NVLF, bedankt u voor uw steun in de afgelopen maanden. Dat u de door de NFU in eerste instantie voorgestelde verslechteringen massaal afwees tijdens de georganiseerde medewerkersbijeenkomsten in maart, heeft zeker geholpen tot het uiteindelijke resultaat te komen! Wij hadden graag een beter resultaat gerealiseerd, maar hetgeen nu door de NFU is geboden en door de leden is geaccepteerd, is het maximaal haalbare in moeilijke financiële tijden.