Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 12-7-2011 11:38:14

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 juli een 38-jarige Arnhemmer in zijn woning aangehouden wegens openbare dronkenschap, verzet en bedreiging van agenten.

Rond vier uur kwamen agenten bij de woning van de man in de Arnhemse wijk Geitenkamp poolshoogte nemen, na een melding dat daar een ruzie zou plaatsvinden. De man wordt schreeuwend en in kennelijk beschonken toestand voor zijn woning aangetroffen. Toen de man door de agenten werd aangesproken, gedroeg de man zich agressief in hun richting en zou hij hen hebben bedreigd. De Arnhemmer verzette zich tegen zijn aanhouding en moest met gebruik van pepperspray onder controle worden gebracht. De man is ingesloten in het politiebureau.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

(2011081278-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---