Gemeente Hellevoetsluis


Herinrichtingsplan vestingwallen opgesteld

Het college van B&W van de gemeente Hellevoetsluis heeft ingestemd met een concept-herinrichtingsplan voor de vestingwallen in het gebied tussen molen De Hoop en de Westkade.
De afgelopen jaren zijn op een aantal locaties de vestingwallen opnieuw ingericht. Tegelijkertijd met de aanstaande restauraties van de kazematten/bunkers, zal ook de openbare ruimte in dit gebied ingericht moeten worden.

In 2005 is vastgesteld dat de vestingwallen in drie deelgebieden zijn opgesplitst met elk een eigen thema: Vesting als stadspark (oostelijk deel van de vesting), Vesting in tijd van vrede (deel tussen de Brielsepoort en de Westbeer en het derde deel heeft als thema: de Vesting in staat van verdediging (deel tussen de Westbeer en de Westkade. Hiervan is het gedeelte tussen de Westbeer en molen de Hoop in 2010 gerealiseerd. Voor het overige deel (tussen de molen de Westkade) is nu een concept herinrichtingsplan opgesteld en vastgesteld door het college. In het concept-plan is onder andere opgenomen dat geschutsopstellingplaatsen teruggeplaatst moeten worden en dat de grens tussen het voormalige militaire en burgerlijke deel weer zichtbaar moet worden gemaakt.

Voor omwonenden en andere geĂŻnteresseerden zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd.

07/12/2011