Hoefnet

keuring

Nieuws

Aken: Nederlandse menpaarden zonder problemen door de keuring

12-07-2011

De paarden van de Nederlandse vierspanrijders IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten) hebben vanmorgen de veterinaire keuring van het CHIO Aken met glans doorstaan. Onder toeziend oog van bondscoach Harry de Ruyter (Kessel, Lb.) en teamveterinair Albert van Unen (Vinkega) werden de 15 paarden fit aan de veterinairen en het jurycorps gepresenteerd.

IJsbrand Chardon komt niet met zijn gebruikelijke vierspan aan de start in Aken. Zijn vaste paarden Tango en Zion waren niet fit en zijn thuis gebleven. De viervoudig Wereldkampioen start in plaats daarvan met de 11-jarige ruin Darco (v. Dimaggio) en de 11-jarige Tryon (v. Goodtimes), ter beschikking gesteld door een bevriende collega menner. Routiniers Whooper, Victory en Tomasson completeren de paardenselectie van Chardon voor Aken: "Ik verwacht dat ik met dit span goed kan scoren, anders was ik niet gestart in Aken," aldus Chardon, die de wedstrijd in Aken zeven keer op zijn naam schreef. Koos de Ronde heeft zijn vaste waarde Nietje vervangen door de ervaren 14-jarige ruin Mr. P (v. Fabricius).

De 12-jarige Conversano Koppany van de Hongaarse vierspanrijder Zoltan Lázár werd door de veterinairen 'not fit to compete' bevonden.

Programma

Woensdag 13 juli:
13.00 uur: FEI dressuurproef 8a (telt mee voor het individuele klassement)
Donderdag 14 juli:
10.00 uur: FEI dressuurproef 6a (telt mee voor het landenklassement) Vrijdag 15 juli:
09.00 uur: Vaardigheidsproef met barrage (telt mee voor het individuele klassement)
13.00 uur: Jump & Drive (in het hoofdstadion)
Zaterdag 16 juli:
14.30 uur: Marathon (telt mee voor het individuele-en landenklassement) Zondag 17 juli:
10.00 uur: Vaardigheidsproef met barrage (telt mee voor het landenklassement)