Rijksgebouwendienst


Gemeente Den Haag inspecteert met RgdBOEI-methode

dinsdag, 12 juli 2011

De gemeente Den Haag zet als eerste gemeente RgdBOEI in om het gemeentelijke vastgoed te inspecteren. De Rijksgebouwendienst beschouwt dit als belangrijke stap vooruit bij de toepassing van deze methode bij alle inspecties van overheidsvastgoed.
onderhoud pand

RgdBOEI is de integrale inspectiemethode van panden waarbij zowel gekeken wordt naar brandveiligheid als onderhoud, energiegebruik en de regels voor gezondheid en welzijn. De methode is in 2010 ontwikkeld door de Rijksgebouwendienst. Vroeger werden afzonderlijke inspecties gehouden voor alle aspecten van een gebouw. De integrale RgdBOEI-inspectie levert een belangrijk efficiencyvoordeel op bij de inspecties en het verwerken van de resultaten.

Enkele ingenieurs- en adviesbedrijven hebben onlangs van de gemeente Den Haag de opdracht gekregen om de RgdBOEI-methode bij de inspectie van het gemeentelijke vastgoed toe te passen. De Rijksgebouwendienst heeft tijdens de ontwikkeling van RgdBOEI verschillende inspectie- en adviesbureaus en een scala aan vastgoedbedrijven geïnformeerd over de voordelen van de nieuwe integrale methode. Ook is er een platform voor kennisdeling ingericht. Deze aanpak werpt nu zijn vruchten af.
---