Gemeente Tytsjerksteradiel


Rauwerda-Westra Fonds verleent eerste studietoelagen

De Stichting Rauwerda-Westra Fonds heeft drie aanvragen voor een studiebijdrage goedgekeurd en toegekend. In april jl. konden voor het eerst aanvragen worden ingediend.

Besteding
De bijdragen worden besteed aan een MBO-opleiding voor Beauty en Wellness en een HBO-opleiding CMD (programmeren, via een buitenlandleerjaar). En een aanvrager gaat een afstudeeronderzoek doen in het buitenland vanuit een Universitaire opleiding. De maximale toelage van EUR 1.500, - is twee keer toegekend, in het andere geval is EUR 1.400, - toegewezen.

De Stichting
Op maandag 25 januari 2010 werd de Stichting Rauwerda-Westra Fonds opgericht, ter uitvoering van het testament van de heer Pieter Edzo Rauwerda. Deze persoon, afkomstig uit Tytsjerksteradiel, was arts te Groningen. Vanuit zijn testament stelt hij geld beschikbaar om "begaafde doch minvermogende jongeren, die de Friese taal spreken en bij voorkeur uit de gemeente Tytsjerksteradiel komen" te laten studeren.

De heer Rauwerda bepaalde ook dat de gemeente een stichting zou oprichten die bepaalt wie voor de toelage in aanmerking komt en voor welk bedrag. De bestuursleden zijn wethouder Onderwijs Doeke Fokkema en de beide locatiedirecteuren van Liudger en Singelland; de heren Teo de Groot en Aaldrik Haandrikman. De naam van de stichting is het Rauwerda-Westra Fonds.

Aanvragen 2012
In april 2012 kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend. Informatie volgt via de Actief, deze website en websites van de scholen voor voortgezet onderwijs in Burgum. Er geldt steeds een maximum bedrag van EUR 1.500,00 per toelage per studiejaar, met een maximum van zes achtereenvolgende jaren.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl