Gemeente Barneveld


Theaterfestival Roots in the Woods krijgt steun van provincie

De provincie Gelderland geeft 50.000 euro subsidie aan het rondreizend theaterfestival Roots in the Woods. Het festival heeft als doel om de jaargetijden te vieren in de Veluwse steden. De stichting gebruikt de subsidie om haar festival uit te breiden op de Veluwe, door ook een jaargetijde te vieren in Ede. De herfst wordt jaarlijks al gevierd in Apeldoorn.

Het festival is een uitwerking van het Jaarlijkse Veluwe festival. Het festival moet uitgroeien tot een kenmerkend festival voor de Veluwe en zo bijdragen aan het versterken van het imago van de Veluwe.

Stichting Roots in the Woods is momenteel druk met het organiseren van het herfstfestival in Apeldoorn. Centraal staan: muziek, theater, kleinkunst, cabaret, outdoor, kinderactiviteiten en culinaire verrassingen. Geheel in de sfeer van de Veluwe. Roots in the Woods kent een afwisselend programma. Overdag zijn de activiteiten gericht op gezinnen. In de avonduren is het aanbod gericht op volwassenen.

Imagoversterking Veluwe
De provincie werkt samen met gemeenten, organisaties en bedrijven aan het versterken van de positie van de Veluwe als binnenlandse en buitenlandse vakantiebestemming. De vrijetijdsector is een belangrijk poot onder de regionale economie van de Veluwe en biedt veel werkgelegenheid aan met name jonge werknemers. De combinatie van natuur, aanwezigheid van grote hoefdieren, water, grote attracties, culinair aanbod én de aantrekkelijke steden met cultureel en winkelaanbod is uniek in Nederland.

Meer informatie over Roots is the Woods is te vinden op www.rootsinthewoods.nl.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl

Ga naar de promotiewebsite Daarom Barneveld.com